Mokykla įsiskolino statybininkams

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius ir švietimo įstaigų ūkio tarnybos viršininkė Violeta Gembutienė apsilankė Baltijos vidurinėje mokykloje ir domėjosi, ar būtina įstaigai skirti prašomus 50 tūkstančių litų remonto darbams iš viršplaninių miesto biudžeto lėšų.

„Daugelis įstaigų žino, kad ruošiamės šiek tiek padidinti biudžetą bei paskirstyti viršplaninių lėšų, todėl kiekvienas vadovas nori parodyti, kas jų įstaigoje yra blogai”, – vakarykščio vizito tikslą aiškino R. Taraškevičius.

Šiais metais Baltijos mokykla remontui gavo 140 tūkstančių litų ir prašo dar 50 tūkstančių.

Baltijos mokyklos direktorė Vitalija Grybauskienė pasidžiaugė, kad per vasarą buvo suremontuotas pirmasis mokyklos aukštas, rūbinės, viena laiptinė, technologijų kabinetas, sutvarkyta dalis elektros instaliacijos. Tačiau, akcentavo ji, atsiradę ir nenumatytų darbų, už kuriuos mokykla statybininkams liko skolinga keliasdešimt tūkstančių litų.

„Po liūčių pradėjome tvinti, pradėjo griūti vienas mokyklos kampas. Statybinkams teko jį tvarkyti, taip pat – avarinės būklės laiptus, kuriais kasdien vaikšto daugybė vaikų. Šių darbų nebuvome suplanavę”, – teigė direktorė.

Nors mokykla gerokai pagražėjo, V. Grybauskienė tvirtino, kad remontuotinų vietų prieš 35 metus statytoje įstaigoje likę dar daug. Tai patvirtino ir švietimo įstaigų ūkio tarnybos viršininkė.

„Reikėtų atlikti sporto salės kapitalinį remontą, sutvarkyti sanitarinius mazgus, likusią dalį apšvietimo. Šviestuvai mokykloje sumontuoti daugiau nei prieš 30 metų. Šiais metais jų pakeitimui mokykla gavo tik 30 tūkstančių, o norint sutvarkyti visos mokyklos apšvietimą reikėtų virš 300 tūkstančių litų”, – pasako V. Gembutienė.

Valdininkė neabejojo, kad mokyklos prašymas skirti papildomų lėšų esąs pagrįstas.

„Mokykla sena, norint atlikti jos kapitalinį remontą iš viso reikėtų maždaug 4 milijonų litų. Taigi, tie tūkstančiai tokiai įstaigai – tik lašas jūroje”, – sakė V. Gembutienė.

Ūkio tarnybos viršininkė informavo, kad miesto švietimo įstaigos įvairiems remonto darbams prašo skirti iš viršplaninių lėšų apie 2 milijonus litų.

„Vienose įstaigose reikia užbaigti virtuvių remontą, kitose – stogus tvarkyti. Kai kas prašo lėšų grindų dangai pakeisti ar sanitariniams mazgams tvarkyti. Prieš keletą metų pradėjome vykdyti sanitarinių mazgų kapitalinio remonto programą ir tos mokyklos, kurių eilė dar neatėjo, pamačiusios kaip spindi švara kai kurių mokyklų tualetai, nesulaukdamos prašo lėšų iš viršplaninių. Skirti ar ne, spręs miesto Taryba”, – teigė V. Gembutienė.

Laima Švedaitė

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.