Lietuvos rinktinei būtina pergalė prieš bosnius

Šiandien, trečiadienį, Vilniaus „Vėtros” stadione Lietuvos nacionalinė rinktinė Pasaulio čempionato atrankos varžybose susitinka su Bosnijos ir Hercogovinos rinktine. Susitikimo pradžia 20:00, mačą tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Lietuviams šiose rungtynėse nugalėti būtina, nes jos neiškovojus net ir mažiausios viltys patekti į 2006 metų čempionato finalinį turnyrą Vokietijoje greičiausiai žlugs. Tuo tarpu pergalė leistų tas viltis atgaivinti ir likus dviems rungtynėms priartėti prie grupėje pirmaujančių serbų ir ispanų, kurie šiandien susitiks tarpusavyje.

Iki rungtynių su Bosnija ir Hercogovina likus porai valandų paaiškėjo preliminari rinktinės startinė sudėtis. Į ekipą po diskvalifikacijų grįžta gynėjai T.Žvirgždauskas, gynybos viduryje pakeisiantis dėl gautos antros geltonos kortelės šį kartą negalėsiantį rungtyniausiantį A.Skerlą, M.Stankevičius, grįžtantis į savo įprastą vietą gynybos krašte bei pakeičiantis jį pavadavusį G.Paulauską, bei puolėjai T.Danilevičius, užimsiantis A.Preikšaičio vietą saugų linijoje, ir R.Poškus.

Pastarasis startinėje sudėtyje bus vietoje S.Mikoliūno, tačiau skirtingai nei komandos draugas užims sau įprastą vietą atakos smaigalyje. Vienintelis klaustukas išlieka dėl rungtynėse prieš serbus traumą patyrusio E.Jankausko, kuriam vis dar svaigsta galva. Jei jis negalės išbėgti į aikštę, puolėją pakeis saugas M.Savėnas. Tokiu atveju greičiausiai įvyktų taktinis perstatymas – T.Danilevičius užimtų E.Jankausko vietą puolime, o M.Savėnas žaistų atakuojančio saugo pozicijoje.

Preliminari Lietuvos rinktinės startinė sudėtis

Vartininkas:

Žydrūnas Karčemarskas

Gynėjai:

Aurelijus Skarbalius

Rolandas Džiaukštas

Tomas Žvirgždauskas

Marius Stankevičius

Saugai:

Edgaras Česnauskis

Deividas Šemberas

Tomas Danilevičius

Deividas Česnauskis

Puolėjai:

Robertas Poškus

Edgaras Jankauskas

Vaidotas Januška pagal LFF informaciją

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.