V. Putinas Sočyje priėmė Kinijos gynybos ministrą

Kinijos gynybos ministras Gangčuanas Cao (Cao Gangchuan) trečiadienį susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Juodosios jūros pakrantėje įsikūrusiame Sočio kurorte jie tarėsi, kaip stiprinti dvišalį karinį bendradarbiavimą.

„Rusijos ir Kinijos santykiai dabar pasiekė aukščiausią lygį per jų istoriją. Karinis – techninis bendradarbiavimas rodo savitarpio pasitikėjimo lygį ir artimus santykius tarp mūsų žmonių ir šalių”, – sakė V. Putinas

„Kinija santykius su Rusija laiko savo užsienio politiko prioritetu”, – teigė Kinijos ministras.

Kinija ir toliau lieka pagrindine Rusijos karinės įrangos pirkėja. Maskva ir Pekinas rugpjūčio mėnesį Kinijos Šandongo pusiasalyje surengė beprecedentes pirmąsias bendras karines pratybas, kuriose dalyvavo apie 10 tūkst. karių ir apie 140 laivų.

Susitikimo metu V. Putinas taip pat perdavė sveikinimus Kinijos prezidentui Dzintao Hu (Hu Jintao) 60-ųjų pergalės prieš Japoniją Antrajame pasauliniame kare metinių proga.

„Raudonoji armija ir Kinijos liaudies išsivadavimo armija neįkainojamai prisidėjo prie pergalės prieš Japoniją”, – Gangčuanui Cao sakė V. Putinas.
2005-09-07 16:20

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.