Piliečiams bus atlyginama ir AB „Lietuvos energija” bei AB Lietuvos elektrinė akcijomis

Įmonių, kurių akcijomis piliečiams atlyginama už valstybės išperkamą išlikusį nekilnojamąjį turtą, sąrašą papildė AB „Lietuvos energija” ir AB Lietuvos elektrinė. O atlyginimo akcijomis galutinis terminas pratęstas iki 2007 m. rugpjūčio pabaigos. Šie sprendimai patvirtinti Vyriausybės posėdyje.
Siekiant užtikrinti papildomus atlyginimo akcijomis etapus paklausiomis akcijomis ir suteikti piliečiams didesnę akcijų pasirinkimo galimybę, įmonių, kurių akcijomis atlyginama piliečiams, sąrašas papildytas AB „Lietuvos energija” ir AB Lietuvos elektrinės valstybei priklausančiais akcijų paketais, viršijančiais 2 procentus šių įmonių įstatinio kapitalo. Vilniaus vertybinių popierių biržos duomenimis šių paketų kaina sudarytų virš 45 mln. litų.

Priimtame nutarime taip pat nustatyti papildomi 3 atlyginimo akcijomis etapai – jie prasidės 2005 m. gruodžio 1 d. ir baigsis 2007 m. rugpjūčio 31 d. Atitinkamai nustatomi ir kiti papildomi etapų terminai akcijų vertės nustatymo ir informacijos apie tai paskelbimo, laiko, iki kurio gauti prašymai tenkinami einamajame etape, akcijų perdavimo ir priėmimo aktų projektų išsiuntimo piliečiams. Terminai pratęsti siekiant galiojantį Vyriausybės nutarimą suderinti su pakeistu Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymu.

Vyriausybė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.