Jaunimas diskutuos apie savo perspektyvas

Uostamiesčio jaunuomenės ateities perspektyvos turėtų paaiškėti rytoj, rugsėjo 8 dieną, Savivaldybėje rengiamoje konferencijoje.

Pasak konferencijos rengėjų Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas” atstovų, į renginį turėtų susirinkti gausus būrys jaunimo organizacijų narių. Pakviesti Valstybinės jaunimo reikalų tarybos bei Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos atstovai, kvietimai išsiųsti visoms miesto mokykloms bei „Apskritojo stalo” asociacijoms Vilniaus ir Kauno miestuose. „Tikimės, kad konferencijoje galės dalyvauti ir Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius”, – vylėsi Klaipėdos „Apskritojo stalo” atstovas ryšiams su visuomene Daivaras Kažukauskas.

Konferencijoje kviečiami dalyvauti ir kiti norintys – D. Kažukauskas pabrėžia, jog durys bus atviros visiems.

Renginyje bus skaitomi pranešimai bei diskutuojama grupėse.

„Mūsų tikslas – diskutuojant prieiti prie išvados, kokios perspektyvos laukia mūsų jaunimo organizacijų bei koks apskritai yra Klaipėdos jaunimo veidas, – šie dalykai kol kas yra neaiškūs, – sakė D. Kažukauskas. – Jauni žmonės paprastai sako, kad nori veiklos, bet jie patys, deja, nėra pakankamai aktyvūs.”

Pasak vieno iš organizatorių, konferencijoje bus gvildenamas ir kuriamos Klaipėdos jaunimo organizacijų tarybos klausimas. Žinia, apie tokios tarybos atsiradimą diskutuojama jau seniai, tačiau ji vis dar neįkurta.

„Konferencijoje kalbėsime, kad tokia taryba miesto jaunimui reikalinga. Tikimės, kad iki žiemos ji pradės veikti”, – sakė D. Kažukauskas.

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas” veikia nuo 1998-ųjų. Šiuo metu asociacija vienija 21 organizaciją.

Konferencijos pradžia – 10 valandą.

Giedrė Petkevičiūtė

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.