A. Liubinskas apie taškų padvigubinimą atsisakė kalbėti

Šiandien Europos stadionuose bus sužaistos dar 24 pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynės.

Tarp jų bus ir Lietuvos rinktinės susitikimas VII grupėje savo aikštėje Vilniaus „Vėtros” stadione su Bosnija ir Hercegovina. Šios rungtynės prasidės 20.00 val.

Primename, kad praėjusį šeštadienį lietuviai svečiuose 0:2 pralaimėjo Serbijai ir Juodkalnijai ir su 9 taškais nukrito į ketvirtąją vietą, o bosniai po pergalės namie prieš Belgiją 1:0 Lietuvos rinktinę aplenkė vienu tašku ir pakilo į trečiąją poziciją.

Pirmasis lietuvių ir bosnių susitikimas, vykęs kovo 30 dieną, baigėsi lygiosiomis – 1:1.

Vakar telefonu kalbėjomės su Lietuvos rinktinės vyriausiuoju treneriu Algimantu Liubinsku.

Jis „Vakarų ekspresui” sakė, kad komandos sudėtis, palyginti su susitikimu Belgrade, keisis. Mat šiandien jau galės rungtyniauti dėl kortelių susitikimą su serbais turėję praleisti keli pagrindiniai mūsų šalies futbolininkai.

„Vyrai po pralaimėjimo serbams nori reabilituotis ir galvoja tik apie pergalę per šios dienos rungtynes”, – vakar sakė A. Liubinskas.

Žinia, Lietuvos rinktinei šiame atrankos cikle, be rungtynių su bosniais, liko sužaisti dar dvejas rungtynes namie su serbais ir belgais. Jei lietuviai laimėtų šiuos likusius susitikimus, jų turimas taškų kraitis padvigubėtų ir, galbūt, atsirastų galimybė pakovoti dėl kelialapio į pasaulio čempionato finalinį etapą. Tačiau apie taškų padvigubinimą A. Liubinskas vakar atsisakė kalbėti. „Aš taip toli į priekį nežiūriu. Man dabar svarbiausia nugalėti Bosniją ir Hercegoviną”, – kalbėjo šalies rinktinės vyriausiasis treneris.

VII grupėje šiandien dar susitiks Belgija – San Marinas ir Ispanija – Serbija ir Juodkalnija.

Kitose atrankos grupėse vyks šie susitikimai: I grupė. Čekija (21 taškas) – Armėnija (4). Suomija (13) – Makedonija (8). Olandija (25) – Andora (5). II grupė. Kazachstanas (0) – Graikija (15). Ukraina (24) – Turkija (17). Danija (13) – Gruzija (9). III grupė. Rusija (18) – Portugalija (23). Latvija (14) – Slovakija (18). Lichtenšteinas (5) – Liuksemburgas (0). IV grupė. Farerų salos (1) – Izraelis (12). Kipras (4) – Šveicarija (13). Airija (13) – Prancūzija (13). V grupė. Baltarusija (7) – Italija (14). Norvegija (12) – Škotija (7). Moldova (5) – Slovėnija (9). VI grupė. Azerbaidžanas (2) – Austrija (11). Lenkija (21) – Velsas (2). Šiaurės Airija (6) – Anglija (19). VIII grupė. Bulgarija (8) – Islandija (4). Malta (1) – Kroatija (19), Vengrija (13) – Švedija (18).

Vakar Europos jaunimo čempionato atrankos rungtynes su bosniais Kaune žaidė ir mūsų šalies jaunimo (U-21) rinktinė.

Žinia, mūsų jaunimas šeštadienį Serbijoje pateko į autoavariją. Dėl patirtų traumų keletas pagrindinių žaidėjų vakar negalėjo rungtyniauti. Todėl į jaunimo rinktinę buvo iškviestos papildomos pajėgos. Į jas pateko ir du Klaipėdos „Atlanto” futbolininkai – Povilas Šarūnas ir Donatas Navikas.

Vakar vienas iš jaunimo rinktinės trenerių Igoris Pankratjevas komandai vadovavo su įtvaru ant kaklo. Avarijos padarinius vis dar jaučiantis buvęs „Atlanto” treneris vakar prieš rungtynes „Vakarų ekspresui” sakė: „Komanda po patirto šoko atsigavo. Džiaugiamės, kad gyvi likome”.

Likusių VII grupėje rungtynių tvarkaraštis yra toks: rugsėjo 7 d. Ispanija – Serbija ir Juodkalnija, Belgija – San Marinas, Lietuva – Bosnija ir Hercegovina; spalio 8 d. Lietuva – Serbija ir Juodkalnija, Bosnija ir Hercegovina – San Marinas, Belgija – Ispanija; spalio 12 d. Serbija ir Juodkalnija – Bosnija ir Hercegovina, Lietuva – Belgija, San Marinas – Ispanija.

Algirdas Auruškevičius

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.