Uostamiesčio ligoninėse bus mažiau lovų

Vakar sveikatos apsaugos ministras Žilvinas Padaiga susitikime su uostamiesčio meru Rimantu Taraškevičiumi ir Klaipėdos apskrities viršininke Virginija Lukošiene aptarė Savivaldybei bei apskričiai pavaldžių gydymo įstaigų reorganizacijos klausimus.

Uostamiestyje esančių ligoninių pavaldumas yra skirtingas. Jūrininkų ligoninės steigėja yra Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), Apskrities ligoninės – Klaipėdos apskrities viršininko administracija. Vaikų ir Klaipėdos ligoninės yra pavaldžios Savivaldybei.

Teigiama, jog esant skirtingam pavaldumui vyriausieji gydytojai priima sprendimus, palankius jų vadovaujamoms įstaigoms. Taip ligoninėse dubliuojasi skyriai, perkama vienoda medicinos įranga.

Vakarykščiame susitikime dalyvavęs Klaipėdos apskrities gydytojas Valdemaras Anužis „Vakarų ekspresui” sakė, kad ligoninių pavaldumo klausimas nebus sprendžiamas skubotai.

Iš pradžių V. Lukošienės įsakymu žadama sudaryti specialią darbo grupę, kurioje turėtų būti ne tik Savivaldybės bei apskrities, bet ir SAM atstovai.

Vakar iškeltas klausimas ir dėl galimybės apjungti kai kurias uostamiesčio ligonines. Tačiau, pabrėžė V. Anužis, tokie planai – tolima ateitis. „Restruktūrizacija turi būti vykdoma nedarant drastiškų žingsnių”, – paaiškino jis.

V. Anužis sakė, kad vakar buvo priimtas tik vienas sprendimas – miesto ligoninėse sumažinti lovų skaičius. „Ne tik Klaipėdos, bet ir kitų miestų ligoninėse vietų yra daugiau nei gydoma pacientų, – sakė jis. – Tai reiškia, jog neracionaliai yra panaudojamos sveikatos apsaugai skirtos lėšos.”

Klaipėdos apskrities gydytojas patikino, kad lovų mažinimas nebus skausminga procedūra. Ligoninių vyriausieji gydytojai tiesiog turės tuose skyriuose, kurie retai būna užpildyti, padaryti mažiau vietų pacientams.

Jūratė Mazajeva

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.