Investuotojai ketina į teismą paduoti „DaimlerChrysler”

Investuotojai planuoja į teismą paduoti bendrą Vokietijos ir Jungtinių Valstijų automobilių gamybos kompaniją „DaimlerChrysler”. Ieškinys bus pateiktas dėl žalos, patirtos dėl to, kad kompanija per vėlai pranešė, jog metų pabaigoje savo postą palieka generalinis direktorius Jurgenas Šrempas (Juergen Schrempp), rašo Vokietijos laikraštis „Stuttgarter Nachrichten”.

Ieškinys remsis naujosiomis Vokietijos korporatyvinėmis taisyklėmis, kurios reikalauja, kad biržoje listinguojamos kompanijos kuo daugiau informacijos apie savo veiklą teiktų investuotojams.

J. Šrempo pasitraukimas „DaimlerChrysler” akcijų kursą liepos pabaigoje padidino 10 proc. Prieš kelias dienas ar savaites įmonės akcijas pardavę investuotojai teigia praradę galimybę gauti pelno.

Grupės ieškinį prieš „DaimlerChrysler” rengiantis Miuncheno advokatas Francas Braunas (Franz Braun) sakė: „Tai – akivaizdus reikalavimo informuoti pažeidimas. Tokios akivaizdaus pažeidimo dar nesu matęs”.

Prieš pat paskelbimą apie J. Šrempo pasitraukimą akcijas pardavę investuotojai gali reikalauti dalies pelno, kurio potencialiai neteko. Tuo tarpu J. Šrempas teigia „kompanijos viduje” ne kartą sakęs, kad pasitraukia

2005-09-06 15:20

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.