Fantazija ir išmonė pelnė pripažinimą

Gražiausių Vilijampolės sodybų ir daugiabučių namų bendrijų šeimininkai aplinką puoselėja daugelį metų

Vilijampolės seniūnijoje jau trečius metus iš eilės vyko gražiausios sodybos ir gražiausio daugiabučio namo konkursas. Šiemet jame dalyvavo 8 sodybos ir 4 daugiabučiai namai. Jų šeimininkai, tvarkydami aplinką, parodė daug išmonės ir fantazijos. Gražiausios sodybos šeimininkams ir daugiabučio namo bendrijai buvo įteikti seniūnijos įsteigti diplomai ir Vilijampolės dailės centro vadovo Egidijaus Stracko sukurti vitražai. Buvo paskatinti ir antrosios vietos laimėtojai – jiems įteikti diplomai.

Daugėja pavyzdingai tvarkomų sodybų

„Kasmet konkurse dalyvauja vis kitos sodybos ir daugiabučiai namai. Taip Vilijampolėje daugėja pavyzdingai tvarkomų namų. Juk kuo daugiau gražių sodybų, tuo gražesnė Vilijampolė. Rengdami konkursą skatiname savo rajono gyventojus nuolat rūpintis aplinka, puoselėti grožį, sodybų tvarkymo tradicijas, poreikį išsaugoti švarią ir tvarkingą aplinką”, – sakė Vilijampolės seniūnas Gintautas Sinkevičius.

Apdovanodami konkurso nugalėtojus, seniūnas G.Sinkevičius, konkurso komisijos pirmininkė, seniūnijos vyr. specialistė Asta Chanko, Kauno tarybos narys Gediminas Budnikas, kiti komisijos nariai gražiausių sodybų ir daugiabučių namų šeimininkams dėkojo už pastangas puoselėti ir kurti grožį ne tik sau, bet ir visiems aplinkiniams.

Jaukūs daugiabučių namų kiemai

Gražiausiai besitvarkančia daugiabučių namų bendrija pripažinta Vytenio gatvės 18-uoju numeriu pažymėta bendrija „Neris”. Jos pirmininkas Algis Kuodis, kiti namo gyventojai tvirtino, jog labiausiai penkiaaukščio namo aplinka rūpinasi, sodina gėles ir jas prižiūri keletas moterų: Valerija Balčikonytė, Bronė Ravinskienė, Genė Mačiulaitienė.

Skoningai suformuoti gėlynai, prižiūrėta veja, teritoriją supantys medžiai ir krūmai sukuria prie daugiabučio namo jaukią aplinką, kurioje norisi pailsėti ir ja pasigrožėti.

„Jau beveik dešimt metų taip tvarkome savo namo aplinką, – sakė Valerija Balčikonytė. – Gaila ir širdį spaudžia, kai chuliganai kartais nuniokoja mūsų gėlynus”. Moteriai labiausiai patinka lietuviškos darželių gėlės.

Antrąją vietą konkurse užėmė Kulvos gatvės 28-ojo namo bendrija „Inkaras”. Šio namo aplinką puošia dekoratyviniai medžiai ir augalai (kalninė pušaitė, kaštonai, akacijos, kazokinis kadagys), gyvatvorė. Šalia namo esančioje žaliojoje poilsio zonoje įrengti suoleliai, smėlio dėžė vaikams žaisti. Namo pirmininkas Saulius Petniūnas kartu su kitais gyventojais turi ir daugiau planų, kaip pagražinti namo aplinką.

Gausu etnografinių akcentų

Gražiausios 2005-ųjų metų Vilijampolės sodybos titulą pelnė Genovaitės ir Algirdo Kadišų, Irenos ir Mečislovo Klimavičių puoselėjama namų valda Inkaro gatvėje. Viename name gyvenančios brolio ir sesers šeimos kartu aplinką puoselėja jau daug metų. Jų bendrame kieme „sugyvena” daugybė įvairių gėlių ir augalų: pradedant jurginais, pelargonijomis ir baigiant rožėmis, lobelijomis, kaulene.

Gėlynus puošia akmenukai, dekoratyvinės figūros iš sausų medžio šakų, primenančios žalčius, vorus ar kitus gyvūnus.

Antrąją vietą gražiausios sodybos konkurse užėmusi Jadvyga Skyrienė neįsivaizduoja savo gyvenimo be grožio, sutvarkytos namų aplinkos. Kulautuvos gatvėje, ant Nemuno kranto esančioje sodyboje, gausu ne tik gėlių, bet ir meninių, etnografinių akcentų. O namus „saugo” iš medžio išdrožta pelėda.

Violeta Gustaitytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Fantazija ir išmonė pelnė pripažinimą"

  1. Onyte

    😛 😉 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.