Fotografijos siausmas kryžiuočių pilyje

Nuoga tiesa yra ta, kad „Nuoga diena” – įsidėmėtina paroda, o žinovai pranašauja akto fotografijos pakilimą.

Trys žiniasklaidininkai fotografai Vilniaus fotografijos galerijoje rodo vasaros darbus. Ramūnas Danisevičius, Valdas Kopūstas ir Rolandas Parafinavičius praėjusio birželio pradžioje buvo atsidūrę Čekijos mieste Dobrichovice surengtoje fotografų stovykloje. Kryžiuočių ordinui kažkada priklausiusią pilį ir jos prieigas tuosyk pripildė fotokamerų spragsėjimas – kelios dešimtys kviestinių autorių iš viso pasaulio sekiojo paskui dešimt nuogų merginų ir vieną nuogą vaikiną.

Pasak vieno fotosesijos dalyvio, nuogumo buvo tiek daug, kad grįžus namo net ne itin rūpėjo sklaidyti gautų rezultatų pluoštų, norėjosi kuriam laikui atidėti juos į šalį. Stovyklos dalyviai keitėsi modeliais ir pilies interjerais, nesikeitė tik tema – nuogas kūnas ir jo sąsajos su siela.

„Sukūrėme reportažinį aktą”, – beveik pasigyrė Danisevičius, tas pats „Lietuvos žinių” „paparacas”, kurio ima bijoti „Lietuvos spaudos fotografijos” vertinimo komisija. Už tai, kad uzurpuoja šį konkursą kasmet susišluodamas neįtikimai daug „Auksinių kadrų”.

Audrius Musteikis

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.