Panevėžio valdininkai pasiskelbė rėmėjais

Panevėžio lėlių vežimo teatro kiemelyje savaitgalį atidengtas paminklas garsiam danų rašytojui Hansui Christianui Andersenui sukėlė skandalą miesto taryboje.

Ceremonijos dalyviai ir panevėžio meras Vitas Matuzas išsižiojo iš nuostabos žalvarinėje lentelėje su rėmėjų sąrašu išvydę savivaldybės administracijos direktoriaus Visvaldo Matkevičiaus ir jo pavaduotojos Audronės Grainienės pavardes.

Tai, jog mokesčių mokėtojų pinigus skirstančių valdininkų pavardės atsidūrė rėmėjų sąraše, papiktino ne vieną panevėžietį.

Miesto meras netrukus išsiaiškino, kad A.Grainienė prie paminklo statybos neprisidėjo savomis lėšomis.

Šiai valdininkei iš karto buvo patarta parašyti oficialų prašymą nutrinti jos pavardę nuo žalvario plokštės.

V.Matkevičius mėgino kaltę suversti paminklo statybos iniciatoriui Lėlių vežimo teatro direktoriui Antanui Markuckiui, kuris neva taip bandė įsiteikti valdininkams.

Pats A.Markuckis tvirtino nematąs nieko bloga, kad šalia paminklo statybą parėmusių privačių bendrovių bei asmenų atsidūrė ir dviejų valdininkų pavardės.

Pirmadienį vakare V.Matuzas pranešė, kad bus kreiptasi į paminklo statybos organizatorius ir paprašyta prie valdininkų pavardžių vietoj žodžio „rėmėjai” iškalti užrašą „dėkoja”.

„Dėkoti galima kam tik nori, net ir valdininkams”, – paaiškino meras.

Prieš porą metų svetima sąskaita mėgino įsiamžinti ir sostinės valdininkai. Ant naujai pastatyto Karaliaus Mindaugo tilto buvo prikalta lentelė, skelbianti, kad rėmėjai yra Vilniaus savivaldybė ir Lietuvos Vyriausybė.

Kilus skandalui sostinės meras Artūras Zuokas liepė lentelę nulupti ir pripažino, kad mokesčių mokėtojų pinigų skirstymas neleidžia prisiimti nuopelnų už naujo tilto statybą.

Gailutė Kudirkienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.