Tarybinis palikimas gadina Seimo rūmus

Dėl sovietinio palikimo visą mėnesį Seimo rūmus remontavusių darbininkų triūsas gali nueiti šuniui ant uodegos.

Vakar dirbti į dažais kvepiantį savo kabinetą atvykęs klaipėdietis parlamentaras Eligijus Masiulis net aiktelėjo – nuo lubų lašėjo vanduo, sienos – apvarvėjusios, o ant grindų telkšojo pelkės.

„Susinervinau, nes ketinau gerai padirbėti. Labiausiai gaila sušlapusių knygų. Na, bet opozicijos atstovai dar ne tokiomis sąlygomis yra pripratę dirbti”, – „Vakarų ekspresui” sakė liberalcentristas ir pridūrė, kad aplietas dar ir buvęs Viktoro Uspaskicho darbo kambarys.

Statė kibirėlius

Seimo rūmai buvo pradėti remontuoti po to, kai liepą poilsiauti išėjo visi parlamentarai.

Darbininkai keliuose aukštuose perdažė sienas, į politikų kabinetus nešė naujutėlaičius baldus. Tačiau visų šių patogumų bent jau kol kas nebus keliuose kabinetuose, kuriuose dirba Seimo Ekonomikos komiteto nariai.

Pastarajam trečiajame Seimo rūmų aukšte įsikūrusiam komitetui priklauso ir E. Masiulis.

Komiteto sekretoriato narės vakar nešė kibirėlius ir šluostė grindis ne tik klaipėdiečio, bet ir buvusiame atsistatydinusio ūkio ministro V. Uspaskicho kabinete.

„Dabar jame niekas nedirba, kadangi kambarys užlietas. Kabinetas nėra pažadėtas kuriam nors parlamentarui, gal jis atiteks tam, kurį išrinks Kėdainių vienmandatėje rinkimų apygardoje?” – svarstė Ekonomikos komiteto sekretoriato vyresnioji patarėja Regina Zabarauskaitė.

Sovietinis palikimas

Apie incidentą „Vakarų ekspresui” pasiteiravus Seimo bendrųjų reikalų departamente, šio Statybos ir remonto priežiūros grupės vyresnysis specialistas Algirdas Tarulis keikė praeities paveldą.

„Virš tų kabinetų, kažkur tualete, trūko vamzdžiai, todėl ir užliejo žemiau esančius. Tai tikrai nėra remontininkų brokas – kalti tarybiniai, iš ketaus pagaminti 25 metų senumo vamzdžiai. Na, mes juos buvome užtaisę, tačiau nepamatysi, kur prakiuro”, – sakė specialistas.

Jis detaliai paaiškino, kad vanduo „ieškojo lengvesnio kelio” ir, radęs tuštumą grindyse, ėmė lašėti į trečiąjį aukštą.

„Nieko čia baisaus. Sutvarkysime – pakeisime lubų plokštes, sutvarkysime vamzdžius, ir tiek”, – tvirtino pašnekovas.

Beje, Seime yra svarstoma galimybė įrengti naujas, modernias patalpas, skirtas parlamento plenariniams posėdžiams.

Denisas Nikitenka

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.