„Sėdintis policininkas” Europos parke

Š.m. rugsėjo mėn. 7 dieną 15.00 val. Europos parko muziejuje pristatoma lietuvių menininko Evaldo Pauzos skulptūra „Sėdintis policininkas”.

Europos parko muziejuje siekiama pristatyti kuo įvairesnių šiuolaikinio meno kūrinių, atspindinčių kuo platesnę meninės raiškos paletę, ir taip supažindinti muziejaus lankytojus su šiuolaikinės skulptūros bruožais bei lavinti jų estetinį skonį.
Muziejuje po atviru dangumi dar nebuvo realistinės, juo labiau vaizduojančios tam tikros profesijos atstovą, skulptūros. Darnų santykį su aplinka skleidžianti skulptūra „Sėdintis policininkas”yra išskirtinė savo žmogišku masteliu ir nuotaika, kurią ji sukuria. Muziejaus lankytojams ši skulptūra bus didelis atradimas, nes jie galės nusifotografuoti šalia policininko.
Meditatyvinė žmogaus, šiuo atveju policininko, sėdėjimo poza liudija apie dvasinę ramybę ir harmoniją. Šį įspūdį ypač sustiprina tarnybinė policininko uniforma. Savo kūrinio herojumi pasirinkęs policininką, skulptorius pateikia jį kaip santarvės, tvarkos, gerbūvio simbolį. Gerai nusiteikęs policininkas orus, nes puikiai atlieka savo darbą ir tuo didžiuojasi.
Manome, kad tai vienintelė skulptūra Lietuvoje, vaizduojanti policijos pareigūną.
Šios skulptūros atsiradimą šiuolaikinio meno muziejuje po atviru dangumi parėmė kūrinio mecenatas Contraforma, netikėčiausių sprendimų ieškanti ir juos kurianti interjero dizaino ir baldų projektavimo įmonė.
Renginyje dalyvaus Lietuvos policijos generalinis komisaras, šventės metu gros VRM reprezentacinis pučiamųjų orkestras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.