Už išgelbėtą gyvybę Lukiškių kalėjimo prižiūrėtojui nuteistasis kol kas nepadėkojo

Šeštadienį dar vienam nebūtį pasirinkusiam klientui Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo (TI-K) prižiūrėtojas išgelbėjo gyvybę. Nuteistasis paguldytas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.
Rugsėjo 3-osios popietę, apie antrą valandą, pusrūsyje esančiose areštinės patalpose budėjęs prižiūrėtojas Rolandas Jakučionis išgirdo iš vienos kameros sklindantį įtartiną triukšmą. Pažiūrėjęs per kameros duryse įtaisytą stebėjimo akutę jis pamatė šalia gultų kabantį žmogų.

Skubiai pakvietęs kitą prižiūrėtoją R. Jakučionis atrakino duris. Nupjovę iš suplėšytų paklodžių susuktą ir prie viršutinio gulto pririštą virvę pareigūnai ištraukė nelaimėlį iš kilpos. Jo pulsas buvo smarkiai sumažėjęs, tačiau atgaivinti savižudį dar pavyko. Po kiek laiko jau sąmonę atgavęs Donatas K. buvo nugabentas į greta esančią Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Šešis kartus teistas alytiškis 38 metų Donatas K. šįsyk už grotų pateko dėl nedidelės vertės svetimo turto pagrobimo. Už dviračio vagystę Alytaus rajono apylinkės teismas jam skyrė trisdešimt parų arešto bausmę.

Iki teismo vyriškis suimtas nebuvo. Į Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo areštinę jį atgabeno rugpjūčio 30 dieną.

Kameroje alytiškis buvo laikomas vienas.

Apžiūrint Donato K. daiktus buvo rastas rusų kalba išleistas F. Dostojevskio romanas „Nusikaltimas ir bausmė”. Knygos gale, kaip manoma, nuteistojo ranka buvo įrašyta: „Užkniso viskas. Ačiū tėveliui”.

Šiemet šios įstaigos pareigūnai išgelbsti jau ketvirtąjį mirti pasiryžusį vyrą. Rugpjūčio 23 dieną iš kilpos buvo ištrauktas suimtasis 35 metų Gintaras M. Šis nė karto neteistas kaišiadorietis įtariamas psichotropinių medžiagų platinimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Už išgelbėtą gyvybę Lukiškių kalėjimo prižiūrėtojui nuteistasis kol kas nepadėkojo"

  1. Ciuciundra

    jo, tik Dostojevski kalejime ir skaityti 🙂 Ypac „Nusikaltimas ir bausme” 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.