Automobilių varžybose „SEB VB lizingo” taurei laimėti – nugalėjo „Dacia Logan” komanda

Vakar, rugsėjo 4 d., Vilniuje, Vrublevskio gatvėje, įvyko automobilių slalomo „SEB VB lizingo” taurės varžybos. Jose dėl pirmųjų vietų varžėsi net 21 komanda, kurias sudarė Lietuvą įvairiose Olimpinėse žaidynėse atstovavę sportininkai, žinomos Lietuvos žurnalistės bei bendrovių, pristačiusių varžybų automobilius, atstovai.
Pirmąją vietą, surinkę didžiausią skaičių taškų (73), komandinėje įskaitoje iškovojo „Dacia Logan” komanda – Lietuvos olimpietis Valdemaras Chomičius, žurnalo „Veikli” žurnalistė Marija Valentinaitytė ir „Lautra Motors” atstovas Andrius Burneika. Jiems atiteko pagrindinis varžybų apdovanojimas – „SEB VB lizingo” taurė bei 3000 litų „SEB VB lizingo” įsteigtas piniginis prizas.

Moterų žurnalisčių grupėje geriausiai pasirodė „Dacia Logan” automobilį vairavusi M. Valentinaitytė. Jos važiavimo laikas – 2 minutės 34 sekundės. Greičiausiai ir be klaidų trasą įveikęs sportininkas – penkiakovininkas Edvinas Krungolcas (2 minutės 30 sekundžių). Jis vairavo „Suzuki Swift”. Pirmasis iš automobilius pristačiusių bendrovių atstovų buvo Andrius Burneika su „Dacia Logan” (2 minutės 26 sekundės).

Arvydas Sabonis, vairavęs „Honda Accord”, slalomo trasą įveikė per 2 minutes 51 sekundę ir tarp Lietuvos olimpiečių buvo penkioliktas. Tuo tarpu, disko metikas Virgilijus Alekna olimpiečių grupėje finišavo septynioliktas. Jo laikas – 2 minutės 57 sekundės.

Pagrindinis automobilių slalomo varžybų vertinimo kriterijus – laikas, per kurį vairuotojai greičiausiai įveikė „kliūčių ruožą”. Už klaidas trasoje ekipažai buvo baudžiami prie bendro lenktynių laiko pridedant papildomas baudos sekundes. Už įvairius taisyklių pažeidimus buvo galima „užsidirbti” nuo dviejų iki dvidešimties sekundžių baudos. Iš viso buvo surengti trys važiavimai, kiekvieno iš jų metu tarpusavyje atskirai varžėsi olimpiečiai, žurnalistės ir automobilį pristatančios kompanijos atstovai.

Iš iki šiol vykusių automobilių lenktynių šios išsiskyrė tuo, kad tarp jų dalyvių buvo Lietuvos olimpiečiai ir žymios moterys žurnalistės. „Norėjome naujo, netradicinio automobilių sporto renginio, kuris būtų įdomus žiūrovams, todėl ir kilo idėja prie vairo pasodinti garsius Lietuvos sportininkus ir žymias žurnalistes”, – sakė „SEB VB lizingo” generalinė direktorė Jūratė Nedzinskienė.

Varžybose „SEB VB lizingo” taurei laimėti dalyvavo garsūs krepšininkai Arvydas Sabonis ir Valdemaras Chomičius, olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna, slidininkė Vida Vencienė, atletas Ramūnas Vyšniauskas, penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis bei kitos sporto pasaulio garsenybės. Dėl prizo taip pat varžėsi TV3 „Moterų laimės” vedėja Algimanta Žukauskienė, Laima Janušonytė ir Neringa Čereškevičienė iš LTV, Asta Stašaitytė-Masalskienė bei Aistė Stonytė iš BTV, LNK žvaigždė Audrė Kudabienė ir daugelis kitų žinomų moterų žurnalisčių.

Anot J. Nedzinskienės, iki šiol panašaus pobūdžio organizuojamose slalomo varžybose buvo naudojami sportiniai automobiliai, tačiau šį kartą pasirinkti naujausi standartiniai modeliai. „Varžybų metu jų dalyviai galėjo pajusti šių transporto priemonių privalumus ir trūkumus. Savo klientams mes kasdien patariame, kokį automobilį verta išsirinkti, todėl šios varžybos leido ir mums susipažinti, kurie modeliai yra manevringiausi, greičiausi bei patogūs vairuoti”, – teigė ji.

Šių originalių varžybų iniciatorius „SEB VB lizingas” sakosi, ir kitais metais rengsiantis panašias automobilių slalomo varžybas, mat sumanymas pasiteisino – slalomo varžybose savo jėgas noriai sutiko išbandyti tokios sporto pasaulio žvaigždės, kaip Arvydas Sabonis ir Virgilijus Alekna. Be to, renginys pritraukė daug Vilniečių ir miesto svečių.

Vrublevskio gatvėje, tarp Mindaugo tilto ir Gedimino prospekto, vykusios varžybos – tarptautinio festivalio „Sostinės dienos” programos dalis. Renginio globėjas – Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Automobilių slalomo rungtynėse dalyvaujančios komandos, kurias sudarė Lietuvos olimpietis, žinoma žurnalistė moteris bei automobilį pristatančios bendrovės atstovas, varžėsi dėl pagrindinio prizo – „SEB VB lizingo” taurės bei 3000 litų. Varžybų metu taip pat buvo išrinkta geriausiai pasirodžiusi moteris žurnalistė, kuriai prizą įsteigė bendrovė „Alita”. Dėl Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko įsteigto apdovanojimo varžėsi Lietuvos olimpiečiai, o Kūno kultūros ir sporto departamento atstovai apdovanojo geriausiai vairavusį, automobilį pristačiusios bendrovės atstovą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.