Rugsėjo viduryje VRK pradės priiminėti pretendentų į Seimą dokumentus

Jau kitą savaitę Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketina sudaryti Kėdainių apygardos rinkimų komisiją, kuri rūpinsis rinkimų į laisvą Seimo nario vietą organizavimu.

Pasak Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko Zenono Vaigausko, iki rugsėjo 7 dienos, kai planuojama sudaryti šią komisiją, partijos turėtų pateikti VRK kandidatūras į šią komisiją.

Po dviejų savaičių, nuo rugsėjo 16 dienos, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pradės priiminėti kandidatų į laisvą Seimo nario vietą Kėdainių vienmandatėje rinkimų apygardoje pareiškinius dokumentus. Pagal VRK parengtą šių rinkimų organizavimo grafiką, kandidatų pareiškiniai dokumentai bus priimami nuo rugsėjo 16 d. iki spalio 17 dienos.

VRK pirmininkas Z. Vaigauskas Eltai sakė, kad save keliantys kandidatai pareiškinius dokumentus turėtų pristatyti Kėdainių apygardos rinkimų komisijai, o partijų keliami kandidatai – VRK.

Remdamasis patirtimi, Z. Vaigauskas sakė nesitikįs, kad prasidėjus pareiškinių dokumentų priėmimui kandidatai suskubs juos teikti. „Partijos paprastai tai padaro paskutinėmis dienomis, nes siūlomus kandidatus dar tvirtina partijų suvažiavimai, tarybos. Todėl, manau, kad dokumentų iš jų sulauksime spalio mėnesį”, – sakė Z. Vaigauskas. Jo prognozėmis, patys save keliantys kandidatai turėtų šiek tiek anksčiau, jau rugsėjo mėnesį, pristatyti pareiškinius dokumentus, nes jiems dar teks surinkti ne mažiau kaip tūkstantį Kėdainių apygardos rinkėjų parašų.

Z. Vaigausko duomenimis, pirmasis rinkimų turas Kėdainiuose ir galimas pakartotinis balsavimas kainuos apie 456 tūkstančius litų.

ELTA primena, kad valdančiosios koalicijos partnerės – Socialdemokratų partija ir Naujoji sąjunga į laisvą Seimo nario vietą Kėdainių vienmandatėje rinkimų apygardoje nutarė savo kandidatų nekelti. Šios partijos ketina palaikyti Darbo partijos pasiūlytą kandidatą. Manoma, kad taip gali pasielgti ir Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjunga, nors oficialaus sprendimo ši partija dar nepriėmė. Darbo partija kol kas neapsisprendė dėl savo kandidato į laisvą Seimo nario vietą Kėdainiuose.

Opozicinės partijos svarsto galimybę iškelti savo kandidatus į laisvą Seimo nario vietą, tačiau jų pavardžių dar neįvardino.

Kėdainių rinkėjai neteko savo parlamentaro, kai kilus skandalui birželio mėnesį Seimo nario mandato atsisakė Kėdainiuose į Seimą išrinktas Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

2005-09-04 10:44

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.