Klaipėdos rajono bibliotekoms trūksta lėšų pastatų remontui ir naujoms knygoms

Klaipėdos rajono Kalotės bibliotekai būtinas skubus remontas, mat per kiaurą stogą bėgantis vanduo grasina apgadinti ne tik pastatą, bet ir jame saugomas knygas.

Kalotės filialą administruojančios viešosios Jono Lankučio bibliotekos direktorius Juozas Gutauskas Eltai sakė, jog problemos išryškėjo po rugpjūčio mėnesį siautusios audros. Jis tvirtino, jog stiprus vėjas greičiausiai atplėšė ar pažeidė stogo dangą, tad dabar nuo tekančio lietaus vandens jau ėmė kristi lubų tinkas. Be to, baiminamasi, kad neremontuojant pastato nuo drėgmės gali supūti langai ir knygos.

Anot bibliotekos direktoriaus, pastatai, kuriose įsikūrę šios įstaigos filialai, priklauso seniūnijoms. Jos ir turi rūpintis statinių priežiūra bei remontu. J.Gutauskas pažymėjo, jog kritinė situacija kol kas yra tik Kalotės bibliotekoje, nes daugelis kitų filialų pamažu renovuojami.

J. Gutauskas sakė, jog lėšų trūksta ne tik bibliotekos filialų remontui, bet ir naujoms knygoms pirkti. Direktoriaus duomenimis, sąlyginai vienam Klaipėdos rajono gyventojui naujoms knygos įsigyti tenka tik maždaug 1 litas per metus, kai tuo tarpu, pavyzdžiui, Estijoje atitinkamai skiriama po 3-5 litus.

Klaipėdos rajono viešoji J. Lankučio biblioteka turi 25 filialus. Vienam kaimo filialui per metus tenka vidutiniškai po 80 naujų knygų.

J. Gutauskas vylėsi, kad naujų knygų stygių rajone nors iš dalies kompensuos tai, jog rugsėjį 6 bibliotekos filialuose bus įrengta po vieną kompiuterizuotą darbo vietą. Žmonės galės naudotis internetu. Kitąmet tikimasi surengti ir kompiuterinio raštingumo kursus Klaipėdos rajono gyventojams.
2005-09-03 10:59

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.