„Al Qaeda” grasina naujais išpuoliais Europoje

Teroristinė organizacija „Al Qaeda” prisiėmė atsakomybę už išpuolius Londone, per kuriuos žuvo daugiau kaip 50 žmonių, ir paskelbė apie naujus teroro aktus. Arabų žinių stotis „Al Jazeera” ketvirtadienio vakarą parodė vaizdajuostę, kurioje matyti vienas iš Londono sprogdintojų Muhamedas Sadikas Chanas (Mohammed Sadiq Khan) ir vienas „Al Qaeda” lyderių egiptietis Eimanas al Zavahiris (Eiman al-Sawahiri).

Britų vyriausybė atsisakė komentuoti vaizdajuostę. Kaip pranešė britų televizijos stotis BBC, Užsienio reikalų ministerija Londone neketina pateikti komentarų. Skotland Jardo teigimu, policija žino apie įrašą. Tačiau, anot BBC, antiterorizmo specialistai nelaiko juostos įtikinamu įrodymu, kad vykdyti išpuolius tiesiogiai nurodė „Al Qaeda” vadovybė.

Pakistanietis savižudis, liepos 7-ąją susisprogdinęs vienoje Londono metro stočių, prieš tai įrašytoje vaizdajuostėje teigia, kad žmonės Vakaruose patys yra kalti dėl išpuolių Londone, Madride, taip pat Jungtinėse Valstijose 2001 metų rugsėjo 11-ąją, nes jie išsirinko vyriausybes, „kurios vykdo nusikaltimus prieš žmoniją”.

„Vyksta karas ir aš esu kareivis”, – pridūrė ekstremistas. Angliškai kalbėjęs M. S. Chanas teigė: „Aš ir tūkstančiai tokių kaip aš atsisakėme visko, … kad tarnautume Dievui”. Jis tvirtino esąs įsitikinęs, kad po savo nusikaltimo pateks į rojų.

E. al Zavahiris savo ruožtu paskelbė apie naujus išpuolius Europoje ir pareiškė, kad žmonės Europoje dabar jaučia, jog klaida buvo jų vyriausybių sprendimas atmesti pieš metus Osamos bin Ladeno (Osama bin Laden) pasiūlytas „paliaubas”. Egiptietis ir pakistanietis juostoje nufilmuoti ne kartu, įrašai su jų pasisakymais tik įrašyti į vieną kasetę.

Per išpuolius Londone apie 700 žmonių buvo sužeisti. Visi keturi savižudžiai buvo iš Pakistano ir gyveno Didžiojoje Britanijoje.

2005-09-02 08:15

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.