„Tvarkiečiai” pašalino STT suimtąjį Šiaulių tarybos narį iš partijos

Partijos Tvarka ir teisingumas (TT) prezidiumo sprendimu Šiaulių miesto tarybos narys Romanas Čokovas pašalintas iš partijos.

Toks sprendimas priimtas Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams dviems paroms dėl įtarimų kyšio reikalavimu sulaikius du Šiaulių miesto tarybos narius, teigiama „tvarkiečių” pranešime.

„Sprendimas dėl R. Čokovo buvimo partijoje brendo jau seniai. Dėl savo veiklos, kuri kėlė labai daug klausimų partiečiams, tarybos narys neseniai buvo atleistas iš partijos skyriaus pirmininko pareigų, neteko frakcijos vadovo Šiaulių miesto savivaldybėje pareigų. Tolesnis R. Čokovo buvimas partijoje jau buvo tik laiko klausimas. Pareigūnų veiksmai šiame procese padėjo tašką, po kurio mes atsiribojame nuo buvusio partiečio”, – sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas Valentinas Mazuronis.

Tokia staigi ir griežta „tvarkiečių” reakcija į korupcijos skandalą Šiauliuose skiriasi nuo buvusios jų reakcijos kilus korupcijos skandalui Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.

STT sulaikius buvusį Vilniaus vicemerą Evaldą Lementauską, tąkart „tvarkiečių” vadovai STT atliekamą tyrimą vadino politizuotu.

TT prezidiumas tuomet nusprendė laikinai sustabdyti E. Lementausko, bei kitų dviejų įtariamųjų Vilniaus korupcijos byloje – Audriaus Butkevičiaus ir Gintaro Kazako įgaliojimus partijoje.

TT vadovas R. Paksas tąkart aiškino, kad minėtų E.Lementausko, A.Butkevičiaus ir G.Kazako „narystės stabdymas yra laikinas, kol pasibaigs tyrimas”.

„Ar žmogus teisus, ar ne – nustatys teismai”, – tąkart kalbėjo TT lyderis.

E.Lementauskas taip pat įtariamas kyšininkavimu. Įtariama, kad „tvarkietis” bandė papirkti opozicinių konservatorių frakcijos Vilniaus savivaldybės taryboje narį Vidą Urbonavičių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.