„Žalgiris” susigrąžino titulą

Šiauliuose vykęs intriguojantis Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) čempionato finalas nenuvylė – paskutinę mačo sekundę po DeJuano Collinso taiklaus dvitaškio Kauno „Žalgiris” išplėšė iš Vilniaus „Lietuvos ryto” prieš dvejus metus prarastą čempionų titulą.

„Žalgiris” – „Lietuvos rytas” 86:84 (28:12, 20:28, 19:19, 19:25). Bronzos medalius iškovojo Ramūno Butauto treniruojamas Rygos ASK. Jis mažajame finale 96:82 (27:32, 19:24, 25:15, 25:14) nugalėjo kitą Latvijos sostinės ekipą „Barons-LMT”.

D.Collinso šou.
Auksą laimėjusių kauniečių komandoje rezultatyviausiai žaidė mačo herojus D.Collinsas (pelnė 29 taškus) ir Marcusas Brownas (24 tšk.). Jonas Mačiulis pridėjo 9 taškus, Paulius Jankūnas – 8, Goranas Jurakas – 7, Marcusas Popovičius – 5, Dainius Šalenga ir Damiras Markota – po 2. Sostinės ekipoje sėkmingiausiai žaidė Chuckas Eidsonas ir Kenanas Bajramovičius – surinko po 16 taškų, Hollisas Price’as – 15, Matthew Nielsenas – 14. Mesdamas į „Žalgirio” krepšį 10 taškų pelnė Mindaugas Lukauskis, 7 – Marijonas Petravičius, 6 – Jaredas Jordanas.

Bronzos medalius iškovojusio Rygos ASK pažiba tapo lietuvis Andrius Mažutis, surinkęs savo komandai 16 taškų. O naudingiausiu finalo ketverto turnyro žaidėju pripažintas D.Collinsas.

Vilniečiai rungtynių pradžioje žaidė šiek tiek padrikai. Panika kilo dėl sugedusios švieslentės. „Lietuvos ryto” krepšininkai du kartus sviedė kamuolį per visą aikštelę manydami, kad jau baigiasi atakai skirtas laikas. Ne kartą metė į krepšį paskubomis. Tačiau vilniečiai nepratę iš anksto pasiduoti. Ir šį sykį per antrą mačo dalį jie atsigavo – prisivijo varžovus, net išlygino rezultatą. Kai atrodė, jog pratęsimas neišvengiamas, žalgirietis D.Collinsas iš po krepšio pataikė neįtikimą auksinį metimą, kuris ir lėmė rungtynių baigtį.

M.N’Diaye – tik stebėtojas
„Žalgirio” vidurio puolėjas iš Senegalo Mamadou N’Diaye penktadienį per pusfinalio rungtynes su Rygos ASK pirmo kėlinio viduryje verždamasis kryptelėjo koją ir susižeidė kelį. Krepšininkas nesugebėjo pakilti nuo parketo ir komandos draugų buvo išneštas iš aikštelės. Manoma, aukštaūgis šį sezoną aikštelėje jau nepasirodys. Pirminė diagnozė – kažkas nutiko kelio raiščiams. Tačiau viskas turėtų paaiškėti šiandien Kaune atlikus magnetinio rezonanso tyrimą. Šeštadienį finalo mačą senegalietis stebėjo sėdėdamas ant atsarginių žaidėjų suolelio. Jį pakeitė septyniolikmetis Donatas Motiejūnas.

Trenerių komentarai

Po dramatiškai pasibaigusios finalo dvikovos surengtoje spaudos konferencijoje mintimis apie mačą dalijosi treneriai ir žaidėjai.

Kauno „Žalgirio” strategas Rimantas Grigas: „Pasiekėme pergalę, nes buvome jos verti. Atitrūkimas pirmame kėlinyje mums neišėjo į naudą, nes tuo metu sėkmingiau rungtyniavo mūsų gynėjai, o aukštaūgiai neįsitraukė į žaidimą… Šiandien buvome stipresni ir nugalėjome. Ilgokai žaidėme be vidurio puolėjų, nes turėjome leisti Eurelijui Žukauskui pailsėti. Žemesniais krepšininkais stengsimės pasikliauti ir ateityje, tokius variantus jau išbandėme per pirmąsias rungtynes su „Šiauliais”.

„Žalgirio” gynėjas D.Collinsas: „Nuo pradžių gerai startavome ir turėjome pranašumą. Dauguma žaidė gerai, ypač Marcusas. Esu labai laimingas. Jaučiausi gerai, treneris ragino greitai veržtis ir aš tai padariau. Tokius metimus kasdien atlieku užmerktomis akimis, todėl šiandien atsimerkus pataikyti buvo labai lengva. Dėl LKL finalų nenoriu užbėgti įvykiams už akių. Kol kas turime patekti į finalą, o kai tai padarysime, kovosime ten. Šiandien mūsų komanda buvo geresnė. Ar liksiu „Žalgiryje”? Sunku pasakyti. Man čia patinka, bet reikia mąstyti apie šeimą. Pasibaigus sezonui, jeigu mano ir komandos norai sutaps, bus puiku.”

„Lietuvos ryto” strategas Aleksandras Trifunovičius: „Rungtynės buvo keistokos. Sveikinu „Žalgirį” ir jo gerbėjus. Teisėjai? Jie yra rungtynių dalis ir dirba savo darbą, o mes dirbame savo. Tai buvo geriausi trijų šalių arbitrai. Tokį mačą regėjau pirmą kartą. Mes norėjome neiti į aikštelę, tačiau teisėjai sakė, kad taip daryti negalime.”

„Lietuvos ryto” gynėjas Mindaugas Lukauskis: „Pradžioje viską lėmė klaidos, kurias padarėme. Neveikė dvidešimt keturias sekundes fiksuojantis laikrodis. Ir tie skaičiavimai… Keletą metimų atlikome per visą aikštelę. Collinso metimas? Manau, pabaigoje susidėjo viskas – sėkmė, meistriškumas.”

Strigo švieslentė

SEB BBL direktorius Romualdas Brazauskas po rungtynių minėjo, jog dėl švieslentės gedimo „Lietuvos rytas” galėjo prarasti kelis svarbius taškus. Pasak direktoriaus, blogai, kai tokie techniniai gedimai vyksta finale. Jo žiniomis, ne pirmą kartą: „Darbuotojai žino, kur yra problema, nes sugebėjo pataisyti. Džiaugiuosi, kad paskutinėmis žaidimo minutėmis švieslentė veikė gerai.”

Sąlygos vienodos visiems

Aikštelėje ir už jos ribų virė beveik nevaldomos aistros, kurių audrą turėjo atlaikyti aikštelėje bėgiojantys teisėjai. Kęstutis Pilipauskas, Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas, peržiūrėjęs vaizdo įrašą tvirtino, jog BBL finale teisėjų sprendimai buvo teisingi. „Visą psichologinį spaudimą turime atlaikyti mes, teisėjai”, – sakė K.Pilipauskas ir patvirtino, jog dėl švieslentės gedimo vilniečiai galėjo prarasti maždaug 7 taškus. Tačiau, pasak jo, sąlygos visiems buvo vienodos, tad „Žalgiris” laimėjo pelnytai.

Vilniečių išpuoliai

Penktadienį po pusfinalių „Lietuvos ryto” sirgaliai sudegino „Žalgirio” vėliavą. Tai išprovokavo dviejų stipriausių šalies komandų aistruolių muštynes. Jas policijai pavyko sutramdyti. Vienam apsaugos darbuotojui teko įsisiautėjusio Vilniaus komandos gerbėjo smūgis į veidą. Per finalą „Lietuvos ryto” sirgaliai taip pat elgėsi arogantiškai. Vietoj savo vėliavos jie iškėlė didžiulį „Žalgirio” komandą įžeidžiantį plakatą. „Žalgirio” aistruoliai, nors jų salėje buvo gerokai daugiau, nesileido provokuojami ir garbingai sirgo už saviškius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "„Žalgiris” susigrąžino titulą"

  1. sdsj

    zbglkhj 😀 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.