Ministerija glaudžia saviškius

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Žilvinas Padaiga, įsipainiojęs į Darbo partijos finansavimo skandalą, skuba ministerijos vadovybėje įtvirtinti savo žmones.

Ministro posto greičiausiai neteksiantis Ž.Padaiga paskelbė konkursą į Sveikatos apsaugos ministerijos valstybės sekretoriaus postą.

Postas tapo laisvas, kai iš darbo buvo atleistas Vidmantas Žilinskas, etikos sargams nustačius, jog jis įsipainiojo į interesų konfliktą.

Nors V.Žilinskas dėl atleidimo bylinėjasi ir siekia grįžti, ministerijoje neoficialiai kalbama, jog konkurso favoritas yra žinomas iš anksto.

Realiausiu pretendentu užimti aukštą postą laikomas dabartinis Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkas Mindaugas Plieskis. Jis priklauso Darbo partijai.

Išgirdęs „Lietuvos ryto” klausimą, ar dalyvaus konkurse, M.Plieskis nepuolė neigti tokių planų, tiktai garsiai nusijuokė: „Apie ketinimus kalbėti dar anksti. Kiek žinau, terminas, kada galima pateikti paraišką, dar nėra pasibaigęs”.

Klausimą peradresavo ministrui

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininku M.Plieskis tapo praėjusių metų vasarį, kai kaunietis Ž.Padaiga jau vadovavo Sveikatos apsaugos ministerijai.

Bet Kauno teritorinėje ligonių kasoje ekspertizės ir audito skyriaus vedėju dirbęs M.Plieskis apie savo santykius su laikinuoju ministru vakar kalbėjo nenoriai.

Paklaustas, ar priklausomybė tai pačiai partijai gali turėti įtakos būsimo konkurso rezultatams, M.Plieskis juokdamasis pasiūlė to paklausti paties Ž.Padaigos.

Nugalėtojus žino iš anksto

M.Plieskis konkurso favoritu laikomas ir todėl, kad ministerijos personalo skyriui vadovauja ištikima Darbo partijos vedlio Viktoro Uspaskicho bendražygė Svetlana Kauzonienė.

Buvusi tuomečio ūkio ministro V.Uspaskicho patarėja pernai rugpjūtį sutriuškino keturis neįvardytus varžovus ir tapo ministerijos personalo skyriaus vadove.

Apie tai, kad S.Kauzonienė laimės šį konkursą Sveikatos apsaugos ministerijoje, neabejota vos jį paskelbus. Kai kurie šios ministerijos valdininkai juokais tuomet dėl to net siūlė lažintis.

Panašiai dabar vertinamos ir M.Plieskio galimybes tapti vis dar Darbo partijos įtakos sferoje esančios Sveikatos apsaugos ministerijos valstybės sekretoriumi.

Buvo pakoreguotas aprašymas

Šioje ministerijoje prieglobstį yra radę ir daugiau su Darbo partija susijusių veikėjų.

Neturėdamas jokio ekonominio išsilavinimo ekonominės veiklos skyriaus vadovu tapo Juozas Šveikauskas.

Kalbama, kad, priimant jį į tarnybą, Ž.Padaigai teko koreguoti šios pareigybės aprašymą ir sumažinti pretendentui keliamus reikalavimus dėl darbo patirties sveikatos sistemos srityje.

Koreguojami buvo ir šio skyriaus vyriausiajam specialistui keliami reikalavimai.

Anksčiau šias pareigas galėjo eiti tiktai universitetinį teisinį, ekonominį ar vadybinį išsilavinimą turintys asmenys, bet ministras Ž.Padaiga nusprendė, kad užtenka ir medicininio.

Taip skyriaus, kuris buvo įsteigtas kovoti su korupcija sveikatos apsaugos sistemoje, vyriausiuoju specialistu tapo Vidmantas Eigėlis, nuslėpęs, kad 2004 metais Visagino miesto apylinkės teismas jį pripažino kaltu dėl finansinių pažeidimų greitosios pagalbos stotyje.

Šis medikas buvo pakliuvęs į skandalą, kai Visagino greitosios pagalbos tarnybai priklausančiu automobiliu su šeima išvyko atostogauti į Krymą Ukrainoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.