Išrankiems vagims reikėjo ne bet kokio grobio

Vagys žinojo, ko nori

Antradienio naktį į Šermukšnių gatvėje įsikūrusios siuvimo įmonės „Vivalita” patalpas įsibrovę vagys nelietė nei kompiuterių, nei telefonų – jiems reikėjo tik įmonės produkcijos.

Tačiau ir siuvinius nusikaltėliai išsinešė ne visus: vasarinius drabužius paliko, o susirinko daugiausia šiltesnius, tinkančius dėvėti rudenį.

Įmonės vadovai spėja, jog vagys į siuvyklą įsibrovė turėdami aiškų tikslą – imti tik tuos drabužius, kuriuos būtų galima greitai realizuoti.

Iš siuvyklos salės ir sandėlio nusikaltėliai išnešė apie 400 moteriškų palaidinių, švarkų, kelnių, o iš direktoriaus kabineto – 300 litų.

Kartu su sandėlyje saugota produkcija vagys iš ekspozicijų salės išsinešė ir vienetinius moteriškus drabužius. Į siuvyklą suvažiavę prekybininkai didmenininkai iš šių pavyzdžių rinkdavosi sau tinkamus gaminius.

Produkcija gali atsidurti turguje

Siuvyklos patirti nuostoliai dar skaičiuojami, manoma, kad jie sieks tūkstančius litų.

Nusikaltėlių nesustabdė ir tai, kad teritorija, kurioje „Vivalita” nuomojasi patalpas, saugoma.

Nors besidarbuojantys vagys buvo užklupti nusikaltimo vietoje, tačiau kol atvyko policijos ir saugos firmos ekipažai, jie sugebėjo su visu grobiu dingti tamsoje.

Apvogtos įmonės savininkas Vidas Motiejūnas „Panevėžio rytui” vakar sakė, jog nusikaltėlius domino vien tik pinigai bei jo įmonėje siuvami moteriški drabužiai.

„Kabinete buvo kompiuteris, mobiliojo ryšio bei radijo telefonai, bet visa tai liko nepaliesta. Nusikaltėliai vogti ėjo jau turėdami konkretų tikslą”, – įsitikinęs „Vivalitos” direk-torius.

Jis spėjo, kad pavogtoji produkcija netrukus atsidurs turguje ar dėvėtų drabužių parduotuvėse.

Sargė manė, kad vyksta remontas

Pramoniniu siuvimu besiverčianti V.Motiejūno firma „Vivalita” įsikūrusi „Panevėžio gelžbetonio” bendrovės administraciniame pastate Šermukšnių gatvėje.

„Pirmame ir antrame aukštuose nuomojame patalpas”, – sakė V.Motiejūnas.

Kaip vėliau paaiškėjo, vagys į vidų pateko pro pirmo aukšto langą ir kurį laiką darbavosi niekieno nekliudomi, kol jų keliamą triukšmą išgirdo „Panevėžio gelžbetonio” teritoriją saugojusi sargė.

Kada buvo įsibrauta į siuvyklos patalpas, nėra aišku. Ant kojų policijos pareigūnai bei saugos tarnybos darbuotojai buvo sukelti prieš trečią valandą nakties.

Apie iš įmonės sklindančius įtartinus garsus sargė iškart pranešė V.Motiejūnui.

„Paskambinusi sargė paklausė, ar pas mus nevyksta remontas, nes iš įmonės patalpų aidi kažkoks duslus garsas, atrodo, lyg kažkas lūžtų. Atsakiau, kas gi nakties metu remontuoja”, – prisiminė iš miego pakėlusį pokalbį su sarge V.Motiejūnas.

Sunerimęs įmonės direktorius iškart iškvietė policijos pareigūnus, o sargė paskambino saugos tarnybai.

Skubėdami paliko laužtuvą

Tačiau vagių pėdsakai jau buvo ataušę. Atvykę policijos pareigūnai rado pirmame aukšte atidarytą vieną, o antrame – du langus.

Po nusikaltėlių apsilankymo vaizdas siuvyklos viduje buvo baisus. Viskas direktoriaus kabinete buvo išvartyta, ant grindų mėtėsi įvairūs dokumentai. Per skubėjimą vagys paliko laužtuvą.

Dar didesnis netikėtumas direktoriaus laukė nuėjus į sandėlį ir ekspozicijų salę.

„Iš ten viskas buvo išnešta, liko tik tuščios kabyklos”, – sakė V.Motiejūnas.

Nusikaltėliai, matyt, turėjo užtektinai laiko, nes spėjo visus drabužius kartu su pakabomis susipakuoti. Direktoriaus manymu, darbavosi du trys žmonės. Susigrobtam turtui išsivežti lengvojo automobilio jiems nebūtų užtekę.

Darius Krasauskas,

www.panrytas.lt

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.