Popiežius mini Iraną ir žada pažaboti antisemitizmą

Popiežius Benediktas XVI, žadėdamas savo pagalbą kovoje su antisemitizmu, pirmadienį nusitaikė į Iraną, sakė Pasaulio žydų kongreso pareigūnas po susitikimo su pontifiku.
„Esame dėkingi šventajam tėvui už tai, ką jis nuveikė žydų tautos labui, ir už tai, ką dar nuveiks”, – sakė Pasaulio žydų kongreso (WJC) generalinio sekretoriaus pavaduotojas Maramas Sternas (Maramas Šternas) naujienų agentūrai AFP.

Popiežius „pripažino, kad Irano klausimas jam kelia didelį susirūpinimą”, sakė M.Sternas ir pridūrė, kad popiežius Benediktas XVI pažadėjo „rasti būdų, kaip šią žinią galima būtų perduoti per auklėjimą, kad būtų išvengta tokios Irano vadovų neapykantos, nukreiptos prieš žydus ir Izraelį.

„Jis išreiškė savo susirūpinimą antisemitizmo stiprėjimu. Šventasis Tėvas sakė, kad jis apie tai labai gerai žino ir nori rasti būdą, kaip per auklėjimą padaryti jį (antisemitizmą) mažiau pastebimą „,- sakė M. Sternas.

Pontifikas sakė, kad „bendradarbiavimas tarp žydų ir Bažnyčios yra labai artimas jam dalykas”, sakė M.Sternas apie šį susitikimą, kurį jis apibūdino kaip „įdomų ir nuoširdų”.

Delegacijai vadovavęs pasaulinio žydų kongreso prezidentas Ronaldas Lauderis, sakė, kad popiežius iš principo sutiko kartu su juo būti „bendro renginio” šeimininku, kai Benediktas XVI kitais metais lankysis Niujorke.

Pasaulinio žydų kongreso (WJC) generalinis sekretorius Michaelis Schneideris (Michaelis Šneideris) taip pat dalyvavo audiencijoje.

Irano vadovybė įnirtingai neigia kaltinimus antisemitizmu, nurodydama, kad Irane iki šiol gyvuoja didžiausia po Izraelio Artimuose Rytuose 20 tūkst. žydų ortodoksų bendruomenė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.