Tarptautiniame literatūros festivalyje – poezija, rankraščių aukcionas ir šviesos graffiti

Spalio 5-8 d. vyksiantis XVIII tarptautinis literatūros festivalis „Poetinis Druskininkų ruduo” („PDR 2007”) vėl sukvies poezijos gerbėjus į tradicinius ir novatoriškus renginius Druskininkuose bei Vilniuje. Į Festivalyje ketina dalyvauti daugiau kaip 100 poetų iš 14 pasaulio valstybių. Šventė, kaip ir kasmet, žada malonių staigmenų.

„Šiemetinė festivalio tema – „Eldorado už kampo: artima ir tolima literatūroje”. Neabejotina, kad jos geografiškumą, egzotiškumą padės atskleisti šiai temai skirta konferencija ir gausus Poetinio Druskininkų Rudens dalyvių būrys iš užsienio, tarp kurių daug kūrėjų iš romaniškų kraštų.” – sakė vienas iš „PDR 2007” organizatorių poetas Kornelijus Platelis. – Šventės programoje šalia tradiciniais tapusių poezijos vakarų yra numatytas ir poetų rankraščių aukcionas: kiekvienas galės įsigyti mėgstamo poeto ranka rašytą eilėraštį. Kita festivalio naujovė – meninio projekto „Šviesos graffiti” metu visi norintieji piešiniais komentuos skaitomą kūrybą.”

Šiais metais „Poetiniame Druskininkų rudenyje” savo kūrybą skaitys Ispanijos, Portugalijos, Moldavijos, Prancūzijos, Airijos, Velso, Vokietijos, Ukrainos, Lenkijos ir Baltijos šalių poetai. Penktadienį Druskininkuose bus pakelta festivalio atidarymo vėliava. Tris dienas kurortiniame mieste vyks renginių maratonas: tarptautiniai poezijos vakarai, susitikimai mokyklose, poetų organizuojamas rytietiškas turgus, per metus išėjusių knygų pristatymai, kameriniai ir naktiniai poezijos skaitymai.

Visi poetai galės dalyvauti anoniminio ir nerimtojo eilėraščio konkursuose, kurių nugalėtojus išrinks ir paskelbs kompetetinga literatūros ekspertų komisija. Konkursų temos: „Kelionės daina”, nerimtojo – „Mano gimtasis gėrimas”. Baigiamojo vakaro Druskininkuose metu bus paskelbti ir „Jotvingių” bei „Jaunojo Jotvingio” premijų laureatai, renkami iš labiausiai per metus Lietuvoje pasižymėjusių poetų.

Sekmadienio vakarą vienas iš didžiausių Lietuvos kultūrinių renginių „Poetinis Druskininkų ruduo” persikels į Vilnių, Šv. Kotrynos bažnyčią. Unikalioje sostinės meno erdvėje vilniečiai galės išgirsti svečių iš užsienio poezijos skaitymus, o taip pat – „PDR-2007” laureatų poeziją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.