Kandidatas į STT vadovus pradeda vizitus po Seimą

Kandidatas į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovus, dabar laikinai vadovaujantis šiai tarnybai Žimantas Pacevičius pradeda susitikimus su Seimo frakcijomis.
Trečiadienį popiet Ž.Pacevičius susitiks su opozicine Tėvynės sąjungos (konservatorių) frakcija. Konservatoriai, pasak seniūnės Irenos Degutienės, turi priekaištų kandidatui, tačiau kokių – neatskleidžia.

„Mums dar ne viskas aišku yra su kandidato praeitimi, yra tam tikrų klausimų, juos bandysime ir išsiaiškinti, nenorėčiau detalizuoti”, – žurnalistams sakė I.Degutienė.

Tuo metu trečiadienį planuotas Ž.Pacevičiaus susitikimas su Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisija yra atšauktas paties komisijos pirmininko Algirdo Ivanausko iniciatyva.

Kaip žiniasklaidai antradienį sakė A.Ivanauskas, iš Ž.Pacevičiaus komisija norėtų sužinoti, ar STT netaikė operatyvinių veiksmų prieš Žemės ūkio ministrę ir valstiečių liaudininkų lyderę Kazimira Prunskienę.

Minėtosios komisijos pirmininkas A.Ivanauskas priklauso K.Prunskienės vadovaujamos valstiečių liaudininkų partijos ir pilietinės demokratijos frakcijai. Parlamentaras pripažino ir tai, jog jo paties iniciatyva į posėdį pakviestas kandidatas į STT vadovus.

Pasak A.Ivanausko, susitikime buvo planuojama kalbėti ir apie STT darbo specifika, kadangi jog Ž.Pacevičiaus kompetencija suabejoti privertė ir kelių tariamų ar tikrų STT agentų laiškai komisijai apie darbo sąlygas tarnyboje.

Žemės ūkio ministrė K.Prunskienė prieš kiek laiko žiniasklaidai yra pareiškusi, jog jaučiasi puolama, tik dar nėra tikra, ar ją puola STT savarankiškai, ar šia institucija naudojasi oponentai.

Tokiomis nuojautomis K.Prunskienė pasidalino po to, kai į jos dukters butą Nidoje norėjo patekti STT agentai. Vėliau STT laikinasis vadovas Ž.Pacevičius pripažinęs, kad agentai į politikės dukters butą veržėsi per klaidą, tačiau K.Prunskienės tokie paaiškinimai neįtikino.

Su Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcija kandidatas į STT vadovus susitiks ketvirtadienį.

Pasak frakcijos seniūnės Aldonos Staponkienės, frakcija išankstinės nuomonės neturi, o nesusipratimai tarp partijos lyderės ir kandidato į STT vadovus jau yra išsiaiškinti.

„Nereikia visko sieti su K.Prunskiene. STT prisipažino, kad padarė klaida, mes tą suprantame, tačiau visvien norisi išsiaiškinti apskritai apie operatyvinį darbą, juk buvo ne vienas atvejis, kai STT paskelbia radusi nusikaltėlį, o paskui pasirodo tai yra tarnybos klaida”, – BNS sakė A.Staponkienė.

Kitą trečiadienį planuojamas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto susitikimas su kandidatu į STT vadovus.

Anot NSGK pirmininko Algimanto Matulevičiaus, Ž.Pacevičius nėra pats „blogiausias variantas”, tačiau tam tikrų abejonių turi.

„Žinome mes jį, patyręs darbuotojas. Jei nori rimtai kovoti su korupcija, teismų sistemos ydomis, reikia neeilinės drąsos. Nežinau ar jam užteks, tačiau dar reikia pakalbėti su pačiu kandidatu ir pažiūrėsime, nėra pats prasčiausias variantas”, – BNS trečiadienį sakė valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijos narys A.Matulevičius.

Likusios frakcijos su Ž.Pacevičiumi susitiks kitą savaitę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.