Ispanų kino klubas rado prieglobstį Lietuvos kinematografininkų sąjungoje

Rugsėjo 23 d. (sekmadienį) 18 val. Lietuvos kinematografininkų sąjungoje (Vasario 16-osios g. 13 / Šermukšnių 1) atsidaro Ispanijos kino mėgėjų klubas, kurio iniciatorius 27-erių metų ispanas iš Andalūzijos Francisco Vazquezas. Jis yra profesionalus psichologas, atvykęs į Lietuvą dėstyti ispanų kalbos ir, jo žodžiais, patekęs į „magiško Vilniaus” traukos lauką.
Francisco yra aistringas kino mėgėjas ir jo svajonė – parodyti vilniečiams vertingiausius ir įdomiausius visų laikų Ispanijos režisierių filmus. Nuo rugsėjo 23 d. kiekvieną sekmadienį tokia galimybe galės pasinaudoti visi, kas netingės atvykti į Lietuvos kinematografininkų sąjungos būstinę.

Pirmąjį ispanų kino sekmadienį žiūrovai matys 2002 m. sukurtą dramą „Pirmadieniai saulėkaitoje” („Los lunes al sol”, režisierius Fernando León de Aranoa). 2003 m. filmas laimėjo svarbiausius Ispanijos kino Goya apdovanojimus kaip geriausias filmas, už geriausią režisūrą, geriausiu pagrindinio vaidmens aktoriumi buvo pripažintas Javier Bardem, suvaidinęs filme bedarbių bičiulių grupelės vadą Santą. Jautriame, sodrių socialinės tikrovės spalvų kupiname filme gvildenama, kaip žmones, jų tarpusavio santykius ir likimus veikia skaudi bedarbystės situacija.

Filmas, kurį žiūrovams pristatys klubo iniciatorius Francisco Vazquezas, bus rodomas ispanų kalba su angliškais subtitrais. Šie kino seansai turėtų pritraukti lietuvius, kurie domisi ispanų kultūra, moka arba mokosi ispanų kalbos, nori plėsti praktinį kalbos vartojimo lauką. Klubo iniciatorius tikisi, kad peržiūros pritrauks ir Vilniuje gyvenančius ispanakalbius, norinčius susipažinti su Lietuvoje gyvenančiais savo tėvynainiais, ieškančius jaukios kultūrinės erdvės, kur galėtų susitikti, pasidalinti savo gyvenimo Lietuvoje įspūdžiais ir patirtimi.

Ispanų kino klubo idėja buvo pradėta įgyvendinti pernai, tačiau kavinių aplinka jai nebuvo itin palanki, o nuolatinės patogios vietos panašiam klubui tuomet neatsirado. Nuo šiol ispanų kino mylėtojams duris atveria jauki kamerinė Lietuvos kinematografininkų salė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma .

3 atsiliepimai į "Ispanų kino klubas rado prieglobstį Lietuvos kinematografininkų sąjungoje"

  1. Agneta

    porfin! jau seniai reikejo tokio klubo 🙂

  2. gjf

    gfhklf 🙂

  3. gjfhgt

    rdykyįhdxtr 😕

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.