Nuteistajam atsiųstame muzikiniame atviruke – heroinas

Tikrindami vienam nuteistajam atsiųstą laišką Alytaus pataisos namų pareigūnai aptiko, kaip įtariama, narkotinės medžiagos – apie penkis gramus heroino. Kvaišalai buvo paslėpti muzikiniame atviruke.
Rugsėjo 5 dieną pataisos įstaigos pareigūnai iš pašto atgabeno nuteistiesiems adresuotą korespondenciją. Cenzūruoti (skaityti) nuteistųjų laiškus liautasi maždaug prieš devynerius metus. Tačiau laiškus pareigūnai tikrina – nuteistųjų akivaizdoje jie atplėšiami, apžiūrima, ar nėra ko nors neleistino. Ne taip jau reti atvejai, kai tokiu būdu persiunčiami kvaišalai – jų aptinkama netgi po pašto ženklais, atvirukuose.
Pagal atgalinį adresą galima buvo manyti, kad laišką Robertui V. atsiuntė mama ar kitas artimas žmogus, tačiau nuteistasis tvirtino moters tokiu vardu ir pavarde nepažįstąs. Atplėšus voką buvo rastas ne tik laiškas, bet ir grojantis atvirukas. Jame nebuvo užrašyta nė vieno žodžio, užtat viduje aptiktas nedidelis polietileno lankstinukas, priklijuotas prie nesudėtingo atviruko grojimo mechanizmo. Įtariama, kad lankstinuke buvę rudos spalvos milteliai – heroinas. Rasta apie penkis gramus šios narkotinės medžiagos.
Iš Panevėžio išsiųstą laišką su kvaišalais turėjo atsiimti nuteistasis 31 metų Robertas V. Radviliškyje gimęs, tačiau iki suėmimo nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjęs vyriškis teistas tris kartus. Šį sykį už grotų jis atsidūrė dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo ir plėšimo. Už tai Šiaulių apygardos teismas jam skyrė septynerių metų laisvės atėmimo bausmę, kuri turėtų baigtis 2012-ųjų spalį.
Per mažiau kaip du mėnesius šiam nuteistajam atėjo jau trečias atvirukas su kvaišalais. Pareigūnai mano, kad narkotinės medžiagos buvo skirtos visai kitam nuteistajam, o Robertas V. leido pasinaudoti jo pavarde.
Pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai kvaišalus perdavė ekspertams, o patys dėl jų platinimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.