ES paramą Lietuvai ir toliau prižiūrės Valstybės kontrolė

Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos 2007-2013 metais auditą ir toliau vykdys Valstybės kontrolė.

Lietuva – viena iš nedaugelio ES šalių, kur struktūrinių lėšų panaudojimo vertinimą atlieka pati aukščiausia audito institucija.

Tačiau, Valstybės kontrolierės Rasos Budbergytės teigimu, audito funkciją Valstybės kontrolė 2004-2007 metais atliko itin gerai, todėl nuspręsta tęsti darbą.

„Aukščiausios audito institucijos pareiga yra prižiūrėti, kaip atliekamas auditas, o ne pačiai jį vykdyti. Mes norėjome atsisakyti tai daryti, kaip pasielgė Slovakija ir Vengrija. Tačiau Europos Komisija bei Europos audito rūmai itin palankiai įvertino mūsų darbo rezultatus”, – penktadienį sakė R. Budbergytė. Dėl šios priežasties Seimo Europos reikalų komitetas pritarė Vyriausybės prašymui, kad artėjančio laikotarpio struktūrinės paramos audito funkciją vykdytų Valstybės kontrolė.

Susitikime su kontroliere R. Budbergyte penktadienį Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas domėjosi, ar Valstybės kontrolė per trumpą laiką spės pasiruošti darbui. Valstybės kontrolierė patikino, kad pasiruošimas jau pradėtas.

R. Budbergytės teigimu, artėjantį laikotarpį europinių lėšų skyrimą reguliuos nauji reglamentai. Dėl to turi būti sukurta naujų taisyklių, sistemų, užtikrinančių, kad gauti pinigai bus panaudoti efektyviai.

Per pastaruosius trejus metus Valstybės kontrolė neužfiksavo nė vieno atvejo, kad Europos struktūrinė parama mūsų šalyje panaudojama netinkamai. „Sistema, užtikrinanti, kad gauti pinigai būtų išleisti patikimai, veikia. Visos gaunamų lėšų valdymo ir kontrolės sistemos taip pat veikia tinkamai”, – sakė R. Budbergytė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.