Šiaurės prospektas taps šventėms skirtu keliu

Šį savaitgalį ketinama atverti vieną Šiaurės prospekto kelio juostą. Tačiau jau pirmadienį kelias iš Kretingos gatvės pusės bus užtvertas betoninėmis užtvaromis.

Prospektą vėl atverti žadama tik per Jonines, džiazo festivalį ir Jūros šventę.

Šiaurės prospektas yra P.Lideikio gatvės tęsinys nuo Kretingos gatvės, ties Klaipėdos elektros tinklų įmone susijungiantis su Liepų gatve. Kelio ilgis – 1 700 metrų.

„Atidarius nors vieną Šiaurės prospekto eismo juostą, sumažės spūstys miesto centre”, – vylėsi Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Manoma, kad spūstys turėtų kilti dėl savaitgalį Klaipėdoje vyksiančios Mažosios Lietuvos lietuvių jubiliejinės dainų šventės.

Planuojama, kad į ją suvažiuos apie šimtą muzikos ir šokių ansamblių iš visos Lietuvos.

Daugiausiai kančių vairuotojams, važiuojantiems į šiaurinę miesto dalį, tenka patirti ne savaitgaliais, o darbo dienomis.

Automobilių eilės po darbo valandų susidaro nuo geležinkelio stoties iki posūkio į Girulius.

„Visiškai atverti prospekto dar negalima. Ne visame kelio ruože paklotas viršutinis asfalto sluoksnis, nebaigtas įrengti apšvietimas, nėra kelio ženklinimo”, – aiškino prospektą tiesiančios bendrovės „Lemminkainen” direktorius Aivaras Antanaitis.

Atvėrus prospektą, eismą ties sankryžomis reguliuos policijos pareigūnai. Ketinama pakabinti laikinuosius kelio ženklus.

R.Taraškevičius pernai rugpjūtį tikėjosi, kad nors viena Šiaurės prospekto kelio juosta bus atverta dar gruodį. Tačiau kelininkai vėlavo. Kai kurie vairuotojai, nelaukdami oficialios statybų pabaigos, į prospektą įvažiuodavo iš keliuko ties Lietuvos krikščioniškojo fondo aukštąja mokykla ir sukdavo link Liepų gatvės.

Prospektą numatyta baigti tiesti kitų metų sausio 18 dieną.

Kelio statyba pradėta 2005 metų sausio 20 dieną.

Vakar naująja magistrale dar zujo sunkvežimiai su statybinėmis medžiagomis, kelininkai klojo šaligatvius. Imtasi ir šienauti juosmenį siekiančią žolę skiriamojoje vejoje.

Patekti į naująjį prospektą bus paprasta tik iš Kretingos gatvės. Iš Liepų gatvės įvažiavimas vis dar neasfaltuotas, kelias grįstas skalda, duobėtas.

Džiugesį dėl naujojo kelio gali apmalšinti spūstys ties įvaža iš Liepų gatvės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.