Algirdas Vaitkus nesišvaistė žodžiais

Vienas iš profesionalios vyrų dviračių komandos „Klaipeda-Splendid” vadovų Algirdas Vaitkus prieš išvykdamas į Taline vyksiančias „E.O.S. Tallinn Grand Prix” varžybas sakė, kad kuris nors iš auklėtinių bus trejetuke.

„Talino Grand Prix”

Iš Estijos atskriejusios žinios patvirtino specialisto žodžius. 20-metis Marius Bernatonis vienadienėse 186 km lenktynėse užėmė trečiąją vietą. Jis tik akimirką pralaimėjo nugalėtojui – Estijos rinktinės nariui Erkiui Pucepui iš profesionalų „Bouygues Telecom” komandos ir Aleksejui Saramotinui iš Latvijos.

Visi prizininkai finišo liniją kirto po kovos, trukusios 4 val. 27 min. 59 sek.

Ant kulnų lyderiams lipęs Gediminas Bagdonas užėmė penktąją vietą – atsiliko 32 sek.

Kiti klaipėdiečiai važiavo daug lėčiau. Mantas Mikužis buvo 17-as (atsiliko 4 min. 21 sek.), Aidis Kruopis – 24-as (10:39), Algirdas Mockus – 26-as (11:15), Egidijus Juodvalkis – 31-as (15:21).

Iš viso Estijos sostinėje kovojo 91 dviratininkas. Dėl aukšto lygio ir pajėgių komandų, „EOS Tallinn GP” varžyboms Tarptautinė dviračių sporto federacija (UCI) yra skyrusi aukštą profesionalaus dviračių sporto lenktynių kategoriją – 1.1. Už rezultatus dviratininkams yra skiriami reitingo taškai. Juos Taline pelnė M.Bernatonis ir G.Bagdonas.

„Tartu Grand Prix”

Kiek anksčiau klaipėdiečiai kovojo dar dvejose Estijos varžybose, vykusiose Tartu mieste ir jo apylinkėse.

„Tartu Grand Prix” varžybos turi senas tradicijas ir yra vertinamos tarp profesionalų. UCI Tartu lenktynėms skiria šiek tiek žemesnę kategoriją – 1.2.

Šiais metais į Tartu suvažiavo 16 komandų. Estijos priziniam fondui skirtus pinigus norėjo laimėti belgai, suomiai, švedai, lenkai (3 komandos), čekai, estai ir lietuviai.

Klaipėdiečiai lenktynėse sudarė dvi komandas. „Klaipeda-Splendid” garbę gynė Gediminas Bagdonas, Marius Bernatonis, Aidis Kruopis, Mantas Mikužis ir Ramūnas Navardauskas, Lietuvos nacionalinės rinktinės: Algirdas Mockus, Povilas Charlampenkovas, Egidijus Juodvalkis, Justas Volungevičius ir Žilvinas Linkus.

Dėl varžybų Tartu miestas buvo uždarytas beveik visą dieną. Dviratininkų laukė 12,5 km ratas, iš viso 187 km distancija. Negana to, pūtė stiprus vėjas, nuo pirmos iki paskutinės minutės lijo. Dėl alinančių oro sąlygų varžybas baigė tik 29 dviratininkai iš 101.

Tarp jų ir gerai rungtyniavusiam bei ilgai trečioje vietoje buvusiam G.Bagdonui dėl mėšlungio teko nusėsti nuo dviračio.

Geriausiai iš lietuvių pasirodęs R.Navardauskas užėmė 7-ąją vietą, M.Bernatonis – 8-ąją. Šiose varžybose Marius pelnė pirmuosius UCI reitingo taškus.

Anot Klaipėdos komandos vadovų, tai labai aukšti jaunų dviratininkų rezultatai kovojant su vyrais profesionalais.

Vėl pirmavo estas Erkis Pucepas. Antrąją vietą užėmė latvis Kasparas Austa iš „Rietumu banka-Riga” komandos, trečiąją – Janekas Tombakas iš belgų „Jartazi Promo Fashion” ekipos.

Tartu maratonas

Kitą dieną po „Grand Prix” varžybų, klaipėdiečiai turėjo progos dalyvauti Tartu maratono varžybose. Jose kovojo ir išvakarėse varžęsi profesionalai.

Prie starto linijos išsirikiavo neregėta gausybė dviračių mėgėjų. 1655 dviratininkai iš 12 valstybių stojo kovoti 126 km distancijoje, 1744 mėgėjai iš 8 šalių buvo pasiryžę įveikti 61 km.

Kiekvienas iš dalyvių turi sumokėti 20 eurų starto mokestį, pagal ankstesnius rezultatus jie gauna dalyvio numerį.

Nuo starto šūvio klaipėdiečiai dideliu tempu stengėsi ištrūkti iš dviratininkų masės. Ir jiems tai pavyko. Priekyje buvo tik pajėgiausi.

Atkakli kova vyko iki pat finišo. Nugalėjo lenkas Lukašas Podolskis – 2 val. 49 min. 22 sek. Jis tik sekunde aplenkė klaipėdietį G.Bagdoną. Trečiąją vietą užėmęs Olegas Melehas iš Latvijos finišo liniją kirto akimirka vėliau nei mūsų sportininkas.

Čia pat buvo ir ketvirtąją vietą užėmęs Aidis Kruopis. Į dešimtuką taip pat pateko M.Bernatonis.

Vakar Klaipėdos dviratininkai kovojo Rygoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.