Lietuvoje viešės Lenkijos kariuomenės vadas

Į Lietuvą su trijų dienų oficialiu vizitu sekmadienį atvyksta strateginės sąjungininkės – Lenkijos – kariuomenės vadas generolas Franciszekas Gągoras (Francišekas Gongoras).
Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, generolas F.Gągoras susitiks su ministru pirmininku Gediminu Kirkilu, krašto apsaugos ministru Juozu Oleku, kariuomenės vadu generolu majoru Valdu Tutkumi, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariais, Gynybos štabo atstovais.

Anot pranešimo, susitikimų metu bus aptartas tolimesnis dvišalis karinis bendradarbiavimas.

Planuojama, kad generolas F.Gągoras vizito metu aplankys Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademiją, Oro erdvės kontrolės centrą Karmėlavoje.

Susitikime su Gynybos štabo atstovais svečiui bus pristatyta Baltijos šalių oro policijos misija, kurioje prieš porą metų dalyvavo ir Lenkijos karo aviatoriai, Lietuvos karių dalyvavimas tarptautinėse operacijose ir Lietuvos kariuomenės transformacijos projektas.

Lietuva su Lenkija turi gilias bendradarbiavimo tradicijas – pirmoji karinė bendradarbiavimo sutartis tarp Lietuvos ir Lenkijos buvo pasirašyta dar 1993 metais.

Vienas iš svarbiausių dvišalio bendradarbiavimo projektų tuo metu buvo bendras Lietuvos ir Lenkijos batalionas LITPOLBAT. Vėliau Lenkijai tapus NATO nare, LITPOLBAT buvo vienintelis Lietuvos bendras karinis dalinys su NATO valstybe misijose Irake ir Kosove.

Šiuo metu Krašto apsaugos savanorių pajėgų būrys „KFOR-16” bendrame Lietuvos, Ukrainos ir Lenkijos POLUKRBAT batalione tarnauja NATO vadovaujamoje taikos palaikymo misijoje Kosove.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.