Nauji reikalavimai 2007 metų papildomoms tiesioginėms išmokoms

Nustatyti nauji reikalavimai mokant papildomą tiesioginių išmokų dalį už krakmolingų bulvių, linų ir žolių, skirtų sėklai, baltyminių bei ankštinių augalų, taip pat pluoštinių linų plotus 2007 metais.

Papildoma tiesioginė išmoka (PTI) mokama pareiškėjams už bulvių plotą (iki 373 litų už hektarą), iš kurio išaugintos ne mažesnio kaip 13 proc. krakmolingumo bulvės. Pareiškėjai su krakmolo gamybos įmonėmis turi būti sudarę bulvių auginimo sutartis, kurias kartu su kopijomis privalo pateikti savivaldybėms ne vėliau kaip iki 2007 m. birželio 30 d.

Pareiškėjai privalo įmonės išrašytas PVM sąskaitas faktūras arba sąskaitas faktūras ir jų kopijas pateikti savivaldybei ne vėliau kaip iki 2008 m. kovo 1 d.

Papildoma tiesioginė išmoka už aliejinių (pluoštinių ir sėmeninių linų), varpinių ir ankštinių žolių plotus (iki 373 litų už hektarą), iš kurių bus išauginta elitinės ar sertifikuotos kategorijos sėkla, mokama tiems pareiškėjams, kurie patys daugina sėklą, yra įtraukti į atestuotų dauginamosios medžiagos tiekėjų sąrašą ir atestuoti Žemės ūkio ministerijos nustatyta tvarka.

PTI mokama ir dauginantiems sėklą pagal auginimo sutartis, sudarytas su atestuotais dauginamosios medžiagos tiekėjais. Pareiškėjai dokumentus savivaldybėms turi pateikti ne vėliau kaip iki 2007 m. rugsėjo 15 d.

PTI mokamos už baltyminių augalų, žirnių, pašarinių pupų plotą (iki 474 litų už hektarą), nuimtą pasibaigus pieninės brandos etapui, taip pat už ankštinių augalų apsėtą ir nuimtą plotą (iki 373 litų už hektarą). Pareiškėjai dokumentus ir jų kopijas savivaldybėms turi pateikti ne vėliau kaip iki 2007 m. rugsėjo 15 d.

Už pluoštinius linus PTI (iki 587 litų už hektarą) mokama sudariusiems pluoštinių linų pirkimo-pardavimo arba perdirbimo sutartis, taip pat perdirbimo įsipareigojimus. Pareiškėjai linų šiaudelių pirkimo-pardavimo arba perdirbimo sutartis/perdirbimo įsipareigojimus ir jų kopijas savivaldybėms pateikia ne vėliau kaip iki 2007 m. rugsėjo 15 d.

Pareiškėjams, pavėlavusiems pateikti dokumentus ne daugiau kaip 25 kalendorines dienas, galutinė paramos suma už kiekvieną pradelstą darbo dieną mažinama 1 proc., išskyrus vėlavimo atvejus, nepriklausančius nuo pareiškėjo valios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.