Irake netoli Ramadžio per du mirtininkų išpuolius žuvo 25 žmonės

rake netoli Ramadžio miesto pirmadienį per du atskirus išpuolius, kurių metu mirtininkai susprogdino savo automobilius, žuvo 25 ir buvo sužeista dar dešimtys žmonių, pranešė policija, kuri dėl šių išpuolių kaltina „al Qaeda”.

Pastarosiomis savaitėmis per panašius išpuolius Irake žuvo šimtai žmonių, nors Bagdade ir aplink jį, taip pat ir Ramadyje, vykdoma JAV remiama didelio masto saugumo operacija.

Pirmadienį pirmasis automobilis sprogo į rytus nuo Ramadžio esančio Albu Sijabo miestelio turguje, sakė policijos pulkininkas ir vyriausybės patarėjas saugumo klausimais vakarinėje Anbaro provincijoje Tareqas al Thiyabas (Tarikas Sijabas). Ramadis yra šios provincijos sostinė.

Pasak T.al Thiyabo, turguje žuvo 13 žmonių, tarp jų – moterys ir vaikai. Dar beveik 20 žmonių buvo sužeisti.

Netrukus po to prie policijos patikrinimo posto Džaziros miestelyje sprogo antras automobilis, pridūrė jis. Per šį išpuolį žuvo 12 žmonių, tarp jų – penki policininkai, o dar daugiau kaip 25 žmonės buvo sužeisti.

„Jie yra teroristai. Jie yra iš „al Qaeda”, – paklaustas apie pirmadienio išpuolių kaltininkus atsakė T.al Thiyabas.

Sekmadienį Irake per išpuolius žuvo aštuoni amerikiečių kariai. Šeši jų kartu su vienu žurnalistu žuvo į šiaurę nuo Bagdado sprogus pakelės bombai.

Anbaro provincijoje sunitų islamistų „al Qaeda” intensyviai varžosi su vietos arabų sunitų gentimis, kurios nepritaria šio tinklo išpuolių prieš visus kampanijai ir pastangoms įvesti griežtą

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.