Dvimiesčio magistralėje planuojamos naujovės

Saugaus eismo komisijos nutarimu, Policijos departamentui ir Lietuvos automobilių kelių direkcijai pavesta nustatyti šio kelio ruožus, kuriuose lengvaisiais automobiliais rugsėjo ir spalio mėnesiais būtų leidžiama važinėti iki 130 kilometrų per valandą greičiu.

„Tai daroma atsižvelgiant į šiandienos realijas bei pagerėjusią techninę automobilių būklę. Atidžiai stebėsime ir nuodugniai analizuosime avaringumo rodiklius šiuose kelio ruožuose ir, atsižvelgę į juos, priimsime atitinkamus sprendimus”, – teigė Susisiekimo ministerijos sekretorius Valdemaras Šalauskas, vadovavęs Saugaus eismo komisijos posėdžiui.

Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo departamentas privalės iki gruodžio 1-osios išanalizuoti laikino greičio padidinimo poveikį bei pateikti išvadas. Policijos departamentas turės pasirūpinti sustiprinta greičio kontrole kelio Vilnius – Kaunas ruožuose.

Kauno miesto eismo priežiūros tarnybos Kelių patrulių rinktinės vadas Algimantas Judickas, paklaustas, kokios įtakos turės tokios naujovės, nenorėjo visiškai sutikti su Valstybės pareigūnų vykdomais veiksmais.

„Mano nuomonė apie pastaruosius planus būtų dvejopa – kaip pareigūno ir kaip vairuotojo. Jeigu kelio sąlygos atitiktų būtinus reikalavimus, tuomet kodėl gi nepadidinus saugaus leistino greičio. Tačiau šiuo metu magistralė kerta kelias gyvenvietes, kuriose ruožai kol kas neatitinka reikalavimų, o eismo įvykių analizė irgi liudija, kad nelaimių šiame kelyje pakankamai daug”, – kalbėjo A.Judickas.

Kita vertus pareigūnas įvertino, kad kelyje Vilnius-Kaunas dirba daug rajonų policijos komisariatų patrulių, kuriems įkliūva nemažai pažeidėjų: „Vis daugiau vairuotojų peržengia leistino greičio ribą, todėl peršasi išvada, kad lyg ir reikėtų padidinti greitį tame kelyje”.

A.Judickas įsitikinęs, kad 130 kilometrų per valandą leistinas greitis šiuo metu yra kiek per didelis. Be to, dviejų mėnesių laikotarpis yra pernelyg trumpas, kad būtų galima akivaizdžiai įvertinti taikomos naujovės privalumus ir trūkumus: „Vairuotojai, aišku, galės pasidžiaugti didesniu greičiu, bet tokio laikotarpio rezultatų nepakaks palyginimui ar išsamesnei analizei”.

Šiuo metu lengviesiems automobiliams automagistralėse nuo balandžio iki lapkričio leistinas greitis – 130 kilometrų per valandą, o nuo lapkričio iki balandžio – 110.

Tuo tarpu judriausiame kelyje iš Kauno į Vilnių, kuriuo kasdien važiuoja apie 20 tūkst. automobilių, leidžiama važiuoti ne greičiau nei 100 kilometrų per valandą.

Tomas Jarusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.