Apsinuodyti galima net šviežia duona.
Klaipėdietė Galina, susiruošusi pusryčiams valgyti mėgstamos ruginės duonos, nustėro, išvydusi ją visą aplipusią pelėsiu.
„Ant pakuotės nurodyta, kad duoną galima vartoti iki balandžio 27 dienos. Tačiau jau šiandien turiu ją išmesti”, – sakė moteris.
Ji tvirtino, kad tai ne pirmas kartas, kai nusiperka nekokybišką duonos produktą. Visada atidžiai prekę apžiūrinti moteris nė neįtarė, kad po poros dienų duoną reikės išmesti. Galina duoną laiko spintelėje, sausoje ir vėsioje vietoje, kaip rekomenduojama ant pakuotės.
Klaipėdos miesto maisto ir veterinarijos tarnybos (MVT) Maisto skyriaus vedėja Jūratė Mačiulienė įsitikinusi, kad šiuo atveju kaltas gamintojas – bendrovė „Vilniaus duona”.
Susisiekti su įmonės vadovybe vakar nepavyko. Administratorė pranešė, kad visą dieną vyksta pasitarimas dėl produkcijos kokybės.
„Duona yra produktas, kuriam būtinas oras. Jeigu pakuotė sandari, viduje susikaupia drėgmės ir atsiranda pelėsių. Juodos duonos suvartojimo laikas turėtų būti trumpesnis”, – aiškino J.Mačiulienė.
Pernai Klaipėdos MVT gavo tris skundus dėl nekokybiškų duonos gaminių. Pasak J.Mačiulienės, vis daugiau žmonių ryžtasi apie tai pranešti. Sumokėję pinigus, jie nori gauti kokybišką prekę.
Prekybos tinklo „IKI” komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila tikino, kad kiekvienoje parduotuvėje maisto produktai laikomi pagal nustatytus reikalavimus.
„Kiekvienos rūšies produktui nustatyta speciali temperatūra. Duona galėjo sugesti dėl netinkamo transportavimo ar laikymo sandėliuose. Mes, gavę produkciją, jos nelaikome. Duona patenka tiesiai į lentynas”, – sakė T.Vaišvila.