Taisyklingas odos šveitimas

Oda – tai geriausia, ką sukūrė gamta. Ji saugo mus nuo įvairaus gamtos poveikio. Todėl, atliekant bet kokias procedūras, būtina vadovautis sveiku protu bei taisyklėmis. Nesaugus veido šveitimas gali suteikti ne malonumą, o vargą ir sukelti negrįžtamų pasėkmių.

Gali būti, kad staigi veido odos reakcija: paraudimas, išbėrimas, tai netaisyklingo veido odos šveitimo pasėkmė. Atlikdamos šią procedūra tikėjomės visiškai atvirkšio rezultato, oda turėjo būti lygi ir svelni, tačiau įvyko priešingai, oda paraudo, atsirado įvairios dėmelės, pradėjo niežėti ar išbėrė.

Ginčams, jog šveitimas – teigiama ar neigiama procedūra, metų tiek, kiek ir žmonių norui būti gražiais. Giluminis odos valymas atsirado dar 1920 metais. Kosmetologams yra žinomi įvairūs įsisenėjusių odos likučių pašalinimo būdai. Tai ir kavos tirščių masažas ar net cheminis viršutinio sluoksnio – epidermio pašalinimas.

Pasirinkus tinkamą priemone, galima ne tik pagerinti išorinę būklę, bet ir atsikratyti nuo nemalonių berimų, randų ir panašiai. Prieš pradėdami procedūras, nepamirškime pasikonsultuoti su specialistais, ypač dermatologais, kurie patars ir rekomenduos Jūsų odai tinkamiausią priemonę.

Prieš pradedant bet kokią procedūra, prisiminkite gamtos dovanas. Jose gausu vitaminų, jos saugo odą nuo sudirginimų ir „nemaitina” mūsų organizmo cheminėmis medžiagomis.

Viena tokių priemonių – kavos tirščiai. Juos lygiomis dalimis sumaišome su grietine ir citrinų sultimis. Prieš tai nusiprausę, lengvais sukamaisiais judesiais įtrinkime visą kūno odą. Ši procedūra pakels odos tonusą, suaktyvės kraujo apytaka.

Tinka ir kefyras ar grietinė, sumaišyta su druska. Galima panaudoti ir kruopas, kiek nuplikytas verdančiu vandeniu.

Keletas šveitiklių receptų:

Medaus – ištirpiname 2 šaukštus medaus, įmaišome ½ citrinos sulčių, 1 v š avižų dribsnių. Šiltą masę tepame ant veido ir laikome apie pusvalandį. Nuplauname šiltu vandeniu. Kaukė skirta šerpetojančiam veidui, maitina, gaivina ir balina odą.
Varškės – 1 a š maltų ryžių, 2 v š varškės, 0,5 a š alyvų aliejaus. Laikome 15 minučių.
Kiaušinių – ½ a š maltų kiaušinio lukštų, 1 trinys, arbatinis š grietinės. Laikyti 20 minučių, nuėmus patepti maitinamuoju kremu.
Morkų – avižų – sutarkuojame morką, ½ a š susmulkintų avižų dribsnių, laikyti 20-25 minutes.
Giluminiam odos valymui naudojame cukrų. Veiduką ištepame muilu, lengvai įtriname cukrų. Laikome apie 15 minučių. Kaukė tinka tik riebiai odai.

Prieš pradedant procedūras, būtina nustatyti Jūsų odos tipą. Riebią odą galima šveisti kartą per savaitę, o sausą ir jautrią – kartą per mėnesį. Nepamirškite, kad šios procedūros turi būti pastovios.

Pateiksiu keletą labai svarbių taisyklių:

Geriausias metų laikas, kuomet atliekamas giluminis odos valymas, yra ankstyvas pavasaris ir ruduo. Po procedūros odą būtina pamaitinti kremu ir apsaugoti nuo saulės.
Tinkamiausias amžius – po 30 metų, kai Jūsų organizmas vis rečiau savarankiškai atsikrato įsisenėjusių, raginių odos ląstelių.
Odos šveitimas – puiki anticeliulitinė priemonė. Oda kvėpuoja, vyksta natūrali kraujo apykaita, todėl šveitimas tinka ne tik veidui, bet ir visam kūnui.
Šveitimas turi būti lengvas, netrinkite, negramdykite odos, netraumuokite odos zonos apie akis. Tai gali sukelti įvairias neigiamas pasekmes.
Jei ketinate pasilepinti saulės spinduliais, procedūrą atlikite iš vakaro, jei planuojate saulėje būti visą dieną, šveitimą atlikite kelias dienas prieš. Ir nepamirškite priemonių nuo UV spindulių.
Niekas taip negerina savijautos ir nerausvina skruostų, kaip sveikas gyvenimo būdas.

Ir svarbiausia, būkite sveiki ir gražūs, mylėkite ir tausokite savo kūną ir jis Jums atsilygins tuo pačiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.