Akiniai nuo saulės: kaip saugiai žvelgti į šviesą

Ne paslaptis – akiniai nuo saulės yra vienas patogiausių aksesuarų norint neatpažįstamai pasikeisti ir atrodyti madingai. Tačiau svarbiausia jų funkcija yra ne slėpti akis sukuriant paslaptingą ir stilingą išvaizdą, o neleisti saulės šviesai sunaikinti akių sveikatos. Dėl to patys svarbiausi akinių atributai yra ne madingumas, bet kokybė ir kaip gerai jie apsaugo.

Pirmas ir pats būtiniausias dalykas, kurį reikia patikrinti prieš perkant akinius nuo saulės yra ar jie apsaugo nuo UVA ir UVB spindulių šimtu procentų. Tai privalo būti aiškiai parašyta etiketėje. Jei tokios nėra, arba gamintojas neatrodo itin patikimas ir kyla įtarimas dėl apsaugos kokybės, geriau tokių akinių nepirkti. Madingumas ir maža kaina nėra pakankami argumentai, jei rizikuojama akių sveikata. Be to, nereikia pamiršti, kad tamsūs akinių stiklai tikrai neapsaugo geriau. Netgi priešingai, jei lęšiai tik nuspalvinti ir neaprūpinti tinkama apsauga nuo UVA bei UVB spindulių, dėvint tokius akinius akių vyzdžiai išsiplės ir akims bus pakenkta dar labiau nei išvis nedėvint akinių.

Vis dėlto, nors apsauga ir nepriklauso nuo lęšių spalvos, pastaroji yra svarbi renkantis akinius. Spalvos pasirinkimas priklauso nuo asmeninio skonio, mados ir kaip jaučiamasi žvelgiant į pasaulį pro tokius lęšius. Kiekviena spalva akiniams suteikia skirtingų ypatybių. Pavyzdžiui pilka lęšių spalva nepaveikia to, kaip mes matome spalvas. Žiūrint pro tokius akinius, žalia atrodys žalia, o raudoną matysime kaip raudoną. Žali lęšiai neiškraipo spalvų, kaip geltoni ar raudoni. Oranžiniai-rudi lęšių atspalviai yra mums yprasčiausi ir sveikiausi akims.

Galiausiai, akiniai turėtų būti pagaminti iš lengvo plastiko, nespausti ir nekristi, tiesiog patogiai tupėti ant nosies ir saugoti akis. Jei mėgstate judėti, sportuojate, turėtumėte atkreipti dėmesį, kad akiniai būtų nedužūs. Dar vienas svarbus aspektas – akys privalo būti apsaugotos ir iš viršaus. Todėl prieš perkant būtina įsitinkinti, kad nėra tarpo tarp rėmelių viršutinės dalies ir veido. Laimei, šių metų mada siūlo didelę veido dalį uždengiančius ir šią problemą išsprendžiančius akinius.
Kalbant apie madą, yra keletas tendencijų, kurios šį sezoną madingiausios. Kaip minėta anksčiau, itin madingi itin dideli akiniai, paslepiantys kone pusę veido. Tokie gali turėti itin storą ir ryškų rėmelį, pabrėžiantį akinių formą. Geriausia, kai tokie rėmeliai yra plastikiniai, tačiau primena gamtos elementus: vėžlio kiautą, gyvatės odą ar medieną. Kai kurie dizaineriai prisimena kates: tiek akinių forma, tiek rėmelių dekoravimu. Beje, akiniai tuo madingesni, kuo katytė didesnė – pavyzdžiui, leopardas ar tigras.

Dar viena šių metų tendencija – retro stilius. Dideli ir išraiškingi, senovines formas primemenantys rėmeliai ir Jackie Onassis stilius neapleidžia mados viršūnės. Ten pat karaliauja ir lakūno akinių rėmelių stilius. Tiesa, šiemet jie kiek grakštesni, labiau dekoruotais rėmais. Be to, metalas juose dekoruojamas su plastiku, kampai nuplaunami, suteikiant formai išraiškingumo.

Negalintys gyventi be madingiausių daiktų turėtų rinktis akinius su ryškiomis detalėmis smilkiniuose. Dekoratyvūs elementai, suteikiantys individualumo ir išskirtinumo, yra svarbiausias sezono akinių mados atributas. Kaip sakoma, grožis slypi detalėse, ir tai gali būti tiek įdomiai išraityta auselių forma, tiek dizainerio logotipai, tiek įvairūs piešiniai ar metalo detalės.
Madingos lęšių spalvos apima gana platų spektrą. Daugiausia tai natūralūs atspalviai: purpurinė, rausva, rusva, uogų bei bordo. Netgi šiais metais podiumus užkariavusio futuristinio stiliaus akinių lęšiai dažyti daugiausia rudais ar pilkšvais atspalviais. Mada vėlgi rūpinasi akių sveikata, nes tokie atspalviai yra ir patys priimtiniausi mūsų akims. Suderinti funkcionalumą ir madingumą, nepamirštant ir savo individualaus stiliaus šiemet kaip niekad paprasta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.