„Samsung“ kuria LCD monitorius su vidiniu šviesos diodų apšvietimu

„Samsung Electronics” praneša, kad šių metų antrajame ketvirtyje pradės gaminti 24 colių LCD ekranus su vidiniu šviesos diodų apšvietimu. Tokių ekranų privalumas – spalvos, kokių iki šiol neatkūrė nei vienas kompiuterio monitorius.

Technologiškai išprusę vartotojai, grafinio dizaino profesionalai ir skaitmeninės fotografijos entuziastai įsitikins, kad per naująjį 24 colių LCD monitorių bus matomos tokios pat tikroviškos spalvos, kaip ir aukščiausios kokybės LCD televizoriuose. Dėl „Samsung” sukurto šviesos diodų apšvietimo, monitoriaus spalvų sodrumas yra 111% (pagal NTSC standartą), tuo tarpu įprastų monitorių – 72%.

24 colių ekranas optimaliai pritaikytas programoms, naudojančioms operacinę sistemą „Windows Vista”. Nors įprasta manyti, kad „Windows Vista” labiausiai pritaikyta 22 colių ekranui, tačiau to nepakanka raiškiajam turiniui. Be to, ekspertai teigia, kad 24 colių monitorius labiau tinka naudojant „Windows Vista” su dešiniąja juosta ir paraštėmis.

Pastebima, kad pasirodžius „Windows Vista” ir paplitus raiškiosioms technologijoms, rinkoje išaugo plačiaekranių monitorių su realia spalvų palete paklausa. Šiandien vis daugiau vartotojų naudoja kompiuterius ir monitorius aukštos kokybės vaizdo medžiagai žiūrėti. Tai paskatino „Samsung” sukurti 24 colių LCD ekranas su „gyvomis” spalvomis ir pasiūlyti vieną pažangiausių monitorių ekranų.

Naujajame monitoriuje naudojama ir itin sėkminga „Samsung” S-PVA (Super Patterned-ITO Vertical Alignment) technologija, suteikianti galimybę vaizdą žiūrėti didžiausiu įmanomu 180 laipsnių kampu su kol kas didžiausiu kontrastu tarp LCD monitorių (>1000:1). Palaikoma ir WUXGA raiška (1920 x 1200 pikselių), o tai kompiuteriuose atitinka raiškųjį turinį.
Naujojo ekrano vidinis apšvietimas nekenkia aplinkai, nes jo gamyboje nenaudojamas kenksmingasis gyvsidabris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.