R. Paksas tikisi, jog socdemus pavyks prisivilioti šv.Velykų

Nušalintasis prezidentas Rolandas Paksas tikisi, jog sutartį dėl valdančiosios koalicijos sudarymo Vilniuje jo partija „Tvarka ir teisingumas” su socialdemokratais pasirašys po šv.Velykų, o kairiųjų pavyzdžiu paseks ir dešinieji.

Kaip realiausius partnerius, stiprinant 26 mandatus turinčią galimą valdančiąją koaliciją R.Paksas įžvelgia Tėvynės sąjungą (konservatorius), Liberalų sąjūdį bei Rusų sąjunga.

„Manau, kad su socialdemokratais ir lenkų politikais galutinę sutartį dėl koalicijos galėsime pasirašyti po šv.Velykų. Taip baigsime pirmą derybų etapą, o vėliau pradėsime derėtis su kitomis partijomis, kad pasiektume stabilią daugumą. Prie mūsų trijų galėtų prisijungti konservatoriai, liberalai bei rusų politikai”, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė liberaldemokratų lyderis.

R.Paksas darsyk patvirtino, jog trišalėje sutartyje dėl valdžios Vilniuje yra aptariamas ir postų klausimas.

„Mūsų trijų partijų sutartyje yra aptariami ir postų klausimai. R.Paksas taptų meru, o socialdemokratams ir lenkams yra numatyti vicemero postai. Visos pareigybės bus skirstomos pagal mandatų svorį”, – dėstė R.Paksas.

Balsą dėl socialdemokratų broliavimosi su liberaldemokratais antradienį tarė Vilniaus skyriaus socdemų taryba, kurioje už koaliciją su R.Paksu balsavo 51, prieš – 48.

Broliavimosi su R.Paksu priešininkai žada kreiptis į partijos etikos komisiją, kad ši peržiūrėtų, kaip vyko balsavimo procedūra, nes nesutariama, kiek išties dalyvavo balsavime – 101 ar 103. Partijos statutas teigia, kad sprendimas balsuojant priimamas, kai už tai pasisako daugiau nei pusė dalyvavusiųjų.

Socialdemokratų partijos (LSDP) prezidiumas pirmadienį buvo įpareigojęs Vilniaus skyriaus narius balsuojant dėl valdančiosios koalicijos formavimo sostinėje neremti galimų R.Pakso, liberalcentristų vadovo Artūro Zuoko ar Vilniaus konservatorių lyderio Kęstučio Masiulio kandidatūrų į sostinės merus.

BNS žiniomis, socialdemokratai svarsto versiją, kad A.Paleckis linksta prie R.Pakso liberaldemokratų, nes šie esą galėjo pažadėti įrašyti A.Paleckį į savo sąrašo pirmąsias pozicijas per kitų metų rudenį vyksiančius Seimo rinkimus.

51-nos vietos Vilniaus miesto taryboje daugiausiai mandatų – 14 – laimėjo liberaldemokratai, konservatoriai – 10, liberalcentristai – 9, socialdemokratai ir Lenkų sąjunga – po 6, Liberalų sąjūdis – 4, Rusų sąjunga – 2.

Vieną koaliciją ėmėsi formuoti liberaldemokratai ir Lenkų sąjunga, kitą – „švaros koaliciją” – konservatoriai ir Liberalų sąjūdis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.