Dešimtus metus Lietuvoje gyvenantis grupės „Skamp” narys 29 metų Viktoras Diavara su maisto ruoša turi daug ką bendra.
Mokslo metais Vokietijos restorane virėjo padėjėju dirbęs Viktoras gali pagaminti daugelį tuo metu išmoktų patiekalų: apkepą, kepsnį, sriubą.
Didžią dalį maisto ruošos tradicijų V. Diavara išsaugojo nuo mažens.
„Mūsų šeimoje Afrikoje labai daug patiekalų gamindavo mama. Buvo įprasta, kad aš jai padėčiau.Nuo mažens domėjausi maisto ruoša. Afrikoje maisto kultūra labai puoselėjama”, – pasakojo pašnekovas, greitų ir skanių patiekalų receptų pramokęs ir iš Los Andžele gyvenančio draugo.
Keturių asmenų tortiljai reikės:
500 g jautienos faršo, 8 meksikietiškų paplotėlių, pomidorų, česnako, svogūnų, grietinės, avokados, citrinos, meksikietiškų prieskonių.
Paruošimo būdas:
Jautienos faršas kepamas alyvų aliejuje kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais ir česnako gabalėliais.
Prieš jautienos kepimo pabaigą į keptuvę įpilami keturi šaukštai vandens, taip pat – žiupsnelis meksikietiškų prieskonių.
Paplotėliai apskrudinami ant viryklės liepsnos arba orkaitėje.
V.Diavara paplotėlius skrudina ant atviros ugnies: „Kartais ir pirštus apsvylu, bet kai esu alkanas, tai nelabai gąsdina”, – juokėsi Viktoras.
Ant paruoštų paplotėlių tepama grietinė, beriamas iškeptas faršas bei smulkiais gabalėliais supjaustyti avokadas, pomidorai, citrina.
Po to paplotėlis susukamas ir, jei norima, pašildomas.
Tortilja paruošiama maždaug per penkiolika minučių.
Skanaus!