DnB NORD bankas šiemet numato išleisti iki 500 mln. litų nominalios vertės obligacijų

Atsižvelgdamas į didėjančią skolos vertybinių popierių paklausą, DnB NORD bankas per artimiausius 12 mėnesių numato išleisti iki 500 mln. litų nominalios vertės obligacijų. Dauguma šiemet leidžiamų banko vertybinių popierių bus skirta Lietuvos gyventojams, kurie norėtų, kad jų augančios pajamos ir santaupos neštų didesnį pelną.

DnB NORD banko obligacijos bus leidžiamos pagal šių metų sausio 11 dieną Vertybinių popierių komisijoje patvirtintą bazinį obligacijų prospektą. Tai didžiausia Lietuvos Vertybinių popierių komisijoje įregistruota obligacijų leidybos programa. Ji įsigalioja nuo patvirtinimo datos ir suteikia bankui teisę savo vertybinius popierius leisti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių rinkose.

„Ši programa leis mums nedelsiant reaguoti į pokyčius kapitalo rinkose ir siūlyti klientams pelningiausią investicinį sprendimą” – sako DnB NORD banko Investicinės bankininkystės departamento direktorius Andrius Načajus.

Priklausomai nuo situacijos rinkoje DnB NORD bankas numato siūlyti klientams fiksuotų ar kintamų palūkanų skolos vertybinių popierių, nulinės atkarpos obligacijų, dvigubos valiutos obligacijų bei kitų naujovių. Pagal patvirtintą bazinį prospektą bankas gali leisti nuo 6 mėn. iki 10 metų trukmės vertybinius popierius.

DnB NORD bankas, tarptautinio finansinių rinkų leidinio Euromoney tituluotas geriausiu obligacijų leidėju Lietuvoje, 2006-aisiais metais sėkmingai išplatino 242 milijonų litų nominalios vertės obligacijų. Iš jų populiariausios buvo su akcijų kainų indeksais susietos obligacijos, nes bankas investuotojams įsipareigojo, kad net akcijų indeksų vertei nukritus žemiau už pradinę, išpirkimo metu bus išmokėta visa nominali investicijų sumą, taip sumažindamas investicinę riziką iki minimumo.

Tarptautinė reitingų agentūra Fitch Ratings, įvertinusi DnB NORD banko integraciją į dinamišką ir patikimą DnB NORD finansų grupę, 2006 m. gruodžio 21 d. padidino banko ilgalaikio skolinimosi reitingą nuo „A-” (A minus) iki „A”, o trumpalaikio skolinimosi reitingą – nuo „F2” iki „F1”. Abiems reitingams nustatyta stabili perspektyva. Šis aukštas DnB NORD banko patikimumo įvertinimas yra toks pat, kaip ir Lietuvos Respublikai suteiktas kredito reitingas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.