BTV laidos „Roberto pusryčiai” vedėjo gyvenimas – tarp Lietuvos ir Rusijos

Nedaug kas žino, jog kiekvieną sekmadienio rytą gardžių patiekalų gaminimo paslaptimis su BTV žiūrovais besidalijantis kulinaras Robertas Ščesnavičius kiekvieną mėnesį net porą savaičių praleidžia Rusijoje. Vyksta jis ten ne rusiškų prieskonių parsivežti – kas antrą savaitę kartu su žmona Ramute, taip pat kulinare, jie sėda automobilin ir rieda į Kaliningradą dirbti. Ten šis šeimyninis kulinarų duetas gamina maistą net keturiems skirtingo profilio restoranams, įsikūrusiems prabangiausiame šio miesto pramogų ir poilsio centre.
Robertas neslepia, jog viena iš priežasčių, kodėl jis savo ruoštu maistu lepina Rusijos žmones ir šios šalies svečius – geri pinigai. „Dažnai gaunu pasiūlymų dirbti prabangiuose Lietuvos restoranuose, tačiau mūsų šalyje niekas negali tiek mokėti, kiek mokama užsienyje, – sako žinomas kulinaras. – Aš esu įpratęs plačiai gyventi, mano poreikiai nemaži, tad renkuosi darbą toje šalyje, kur galima gerai uždirbti”.

Tačiau Robertas priduria, jog Kaliningradas ne tik pinigais traukia – didelėje šalyje kur kas įdomiau dirbti nei Lietuvoje. „Rusija – plati šalis, čia daug turtingų žmonių, kurie prabangą suvokia kitaip nei lietuviai. Dirbdamas prabangiame Kaliningrado restorane gali kur kas laisviau improvizuoti, gaminti pačius įvairiausius ir brangiausius patiekalus. Žmonės čia didesni realistai – suvokia, jog už ypatingus, įmantrius, gerus patiekalus reikia daug mokėti – jie, skirtingai nei lietuviai, nereikalauja „skaniai ir pigiai”, – teigia vyriškis.

Tiesa, kulinaras pastebi, jog rusai ne tik omarus bei kitas jūros gėrybes dievina, bet ir lietuviškus patiekalus. „Būtų keista, jei mes, lietuviai, dirbdami svečioje šalyje, „neįkištume” jos gyventojams ir savo šalies patiekalų, – šypsosi R. Ščesnavičius. Jis teigia, kad rusai itin pamėgo lietuviškus šaltibarščius ir cepelinus.

Nekeista, kad ir BTV laidoje „Roberto pusryčiai” dažnai galima išvysti rusiškų patiekalų. „Rusiška virtuvė labai įdomi ir turtinga, tad iš jų taip pat mokausi”, – sako kulinaras.

Kadangi vyriškis į Kaliningradą važiuoja dirbti kartu su savo žmona, išvengia šeimos ir namų ilgesio. Bet ilgėtis turbūt ir nebūtų kada – darbo daug, o po darbų norisi kuo skubiau grįžti į Lietuvą, kur laukia kiti darbai. R. Ščesnavičius ne tik kuria ir veda BTV laidą „Roberto pusryčiai”, bet kartu su žmona konsultuoja ir verslininkus, steigiančius restoranus.

Vasarą savo laidoje kulinaras Robertas siūlo išskirtinai daug vasariškų patiekalų, gaminamų iš šviežių vaisių, uogų bei daržovių, receptų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

2 atsiliepimai į "BTV laidos „Roberto pusryčiai” vedėjo gyvenimas – tarp Lietuvos ir Rusijos"

  1. cool

    .cool
    ..cool
    …cool
    ..cool
    .cool
    . .cool
    …cool
    ..cool
    .cool
    ..cool
    . ..cool
    ..cool
    .cool

  2. ...

    🙂 😀 😉 😛 🙁 😥 😮 😐 😳 8) 🙄 😕 😡 👿 😯 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.