Sveika mityba padeda išvengti raukšlių. Vokietijoje atlikta studija įrodė, kad ypač svarbų vaidmenį čia vaidina pomidorai ir morkos.
Pasak mokslininkų, raudonos daržovės – pomidorai, morkos, paprikos – yra natūralios raukšlių žudikės. Studijos metu jie tyrė 450 40-50 metų amžiaus moterų, nustatydami beta karotino ir likopino koncentraciją jų odoje. Moterys, kurių odoje šių abiejų substancijų koncentracijos rodikliai buvo dideli, turėjo pastebimai mažiau kaktos raukšlių.
Lyginantį efektą, pasak ekspertų, greičiausiai lemia antioksidacinis beta karotino ir likopino poveikis. Jie sulaiko laisvuosius radikalus, kurie kenkia DNR ir gali paspartinti odos senėjimo procesą.
Tačiau raudonos daržovės svarbios ne tik odai. Jos stiprina imuninę sistemą, mažina širdies infarkto riziką ir padeda išvengti akies valkiaus.