Mokiniai kviečiami dalyvauti jubiliejiniame „Mes prieš AIDS” konkurse

Dešimtus metus vykstantis mokinių kūrybinių darbų konkursas „Mes prieš AIDS”, skirtas pasaulinei AIDS dienai – gruodžio 1- ąjai, jau prasidėjo. Konkurse kviečiami dalyvauti 11-19 metų mokiniai iš visos Lietuvos. Konkursą organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, Respublikiniai moksleivių techninės kūrybos rūmai, Lietuvos AIDS centras. Renginio partneris – Sveikatos apsaugos ministerija.

Konkursą „Mes prieš AIDS” sudaro piešinio, kompiuterinio piešinio, fotografijos, rašinio bei socialinės reklamos apie ŽIV ir AIDS bloko (plakato, lankstuko ir reklaminio siužeto) sukūrimo konkursai. Socialinę reklamą gali kurti jaunimo klubų, organizacijų, mokyklų, neformalių grupių komandos iki 5 asmenų.

Pasak Lietuvos AIDS centro Švietimo skyriaus vedėjos Loretos Stonienės, konkurso „Mes prieš AIDS” tikslai – ugdyti dorines nuostatas, atsakomybę už save ir savo artimą, atkreipti dėmesį į ŽIV ir AIDS bei narkomanijos problemas, įspėti bendraamžius dėl rizikingo elgesio padarinių, ugdyti toleranciją žmonėms, užsikrėtusiems ŽIV ir sergantiems AIDS.

Mokinių darbai bus vertinami remiantis tokiais kriterijais: kaip darbas atitinka temą, ar pateikta medžiaga vientisa, ar idėja originali, ar mintis aiški, ar tema pateikta etiškai.

Medžiaga siunčiama iki lapkričio 7 dienos Lietuvos AIDS centrui (nurodyti konkursui „Mes prieš AIDS”) adresu Nugalėtojų g. 14D, Vilnius. Konkurso darbų atranka vyks iki lapkričio 20 dienos.

Nugalėtojų laukia rėmėjų prizai ir diplomai. Nugalėjusioji komanda kasmet apdovanojama turistine kelione. Geriausieji darbai bus eksponuojami Lietuvos vaikų ir jaunimo centre.

Jubiliejinio konkurso „Mes prieš AIDS” rezultatų paskelbimas ir apdovanojimai vyks 2006 m. gruodžio 1d. SIEMENS arenoje. Moksleiviams koncertuos populiariausi šalies atlikėjai.

Konkurso nuostatai ir kita informacija skelbiama Lietuvos AIDS centro interneto svetainėje www.aids.lt/konkursas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Mokiniai kviečiami dalyvauti jubiliejiniame „Mes prieš AIDS” konkurse"

  1. Miroslavas

    as pries aids nes daug zmoniu mirsta del to ir wisi stipriai nukenciam del to

  2. DEfP

    Seip aids yra lbj uzkreciamas dalykas … 😯 😕

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.