Lietuvos dailininko triumfas Maskvoje

Pasakyti, kad Šarūno Saukos parodos atidarymas Maskvoje įvyko sėkmingai, vadinasi, nieko nepasakyti

Susidomėjimas ir susižavėjimas vienu ryškiausių Lietuvos dailininkų, kurio darbų paroda buvo pristatyta prestižiniuose Maskvos dailininkų namuose, viršijo net drąsiausius lūkesčius. Nors paroda atidaryta rugsėjo 21 dieną, jau rugsėjo 19-ąją Maskvos ir Rusijos visuomenes informavimo priemonių atstovai pademonstravo neįtikėtiną susidomėjimą dailininku Aleksandro Solženycino kultūros centre. Be kita ko, konferencija buvo skirta kultūriniams ryšiams tarp Rusijos ir Lietuvos aptarti ir stiprinti, ir jos svarbiausiu akcentu tapo Sauka!

Taip pat buvo pristatyta menininko žmona Nomeda Saukienė, kuri savo darbų parodą atidarė rugsėjo 20 dieną Jurgio Baltrušaičio namuose. Žinoma, visi nekantraudami laukė 21-osios vakaro, 79 Saukos paveikslai buvo pristatyti nuščiuvusiai publikai.

Į parodą atėjo gausus būrys rusų inteligentijos atstovų. Dėmesiu pagerbė Rusijos kultūros viceministras Pavelas Požigaila, vienas žymiausių rusų menotyrininkų Levas Božanovas, Maskos šiuolaikinio meno centro vadovas Viktoras Paciukovas, kolegos dailininkai, gausus būrys žiniasklaidos ir politikų. Penki Rusijos kanalai, keturiasdešimt Maskvos ir Rusijos laikraščių(!) fiksavo laimingas lietuvių menininko triumfo akimirkas.

Parodą Maskvos publikai pristatė reklamos ir ryšių su visuomene agentūros „Ego Vos” generalinė direktorė Egidija Morkūnaitė, kuri padėkojo visiems parodos sumanytojams ir rengėjams – kolekcininkui Edmundui Armoškai, kultūros atašė Rusijoje Juozui Budraičiui, parodos kuratoriui, menotyrininkui Skaisčiui Mikulioniui, Lietuvos institutui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.