Eksmero „taupumas” sukėlė juoką

Buvęs Joniškio rajono meras teismui pasiūlė sustabdyti naujai išrinkto vadovo įgaliojimus, o šias pareigas pavesti eiti jam – taip esą bus sutaupyta tūkstančiai litų

Joniškio rajono savivaldybės eksmeras Edmundas Grigaliūnas paprašė Šiaulių apygardos administracinio teismo sustabdyti dabartinio mero Alfonso Lidžiaus įgaliojimus ir atstatyti jo, kaip buvusio mero, įgaliojimus.

Anot Grigaliūno, taip rajono biudžetas patirtų mažiau išlaidų – dabartiniam merui nereikėtų mokėti atlyginimo, o buvusiajam – kompensuoti moralinės žalos. Toks Grigaliūno „taupumas” kai kuriems savivaldybės tarybos nariams sukėlė juoką.

Minėtą prašymą Grigaliūnas išsakė per Šiaulių apygardos administracinio teismo posėdį, nagrinėjusį jo skundą dėl neva nepagrįsto atleidimo iš mero pareigų, grąžinimo į jas ir moralinės žalos atlyginimo.

Eksmero teigimu, savivaldybės taryba, atleisdama jį iš mero pareigų, padarė moralinę žalą, kuri yra didesnė nei 45 tūkst. litų. Grigaliūnas mano, kad jo bylai išnagrinėti prireiks dar 4-5 mėnesių, o per tą laiką žala padidės dar 20 tūkst. litų. Anot eksmero, kadangi rajono biudžete žalai atlyginti pinigų nenumatyta, todėl teismo sprendimas gali būti neįgyvendintas arba sunkiai įgyvendintas.

Grigaliūno įsitikinimu, kol byla nagrinėjama, būtų geriau, jei teismas sustabdytų dabartinio mero įgaliojimus, o jo – grąžintų. Pasak Grigaliūno, taip būtų išvengta išlaidų. Teismas paprašė Grigaliūno savo pageidavimą pateikti raštu, o bylą atidėjo iki spalio 12 dienos.

Kai kurie LŽ kalbinti tarybos nariai tokį eksmero susirūpinimą mokesčių mokėtojų pinigais vadino tuščiu politikavimu prieš savivaldybių rinkimus, pigiu įsiteikimu žmonėms.

Skundą dėl atleidimo iš mero pareigų pirma laiko teismui Grigaliūnas įteikė dar praėjusį gruodį. Anot eksmero, klausimas dėl jo atleidimo svarstytas skubotai, nebuvo įrašytas į viešai paskelbtą tarybos posėdžio darbotvarkę. Taip neva pažeistas reglamentas. Be to, Grigaliūnas dėl ligos posėdyje nedalyvavo, negalėjo pateikti paaiškinimo dėl pateiktų kaltinimų.

Grigaliūnas iš mero pareigų pirma laiko atleistas 15 tarybos narių pareiškus jam nepasitikėjimą. Merui priekaištauta dėl šiurkštaus autoritarinio valdymo, menkos dalykinės kompetencijos ir destrukcijos.

Grigaliūnas į savivaldybės tarybą pateko pagal Liberalų demokratų partijos sąrašą. Meru išrinktas 2003 metų balandžio 8 dieną. Visą tą laiką jo darbą lydėjo didesni ar mažesni skandalai. Meras garsėjo kieta ranka, valdingumu ir partijos bičiulių protegavimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.