Z.Balčytis neskuba atsisakyti posto

Su premjeru Gediminu Kirkilu per atostogas kalbėjęs finansų ministras Zigmantas Balčytis prisipažino kol kas negalvojantis apie atsistatydinimą, tokių reikalavimų jam nepateikė ir premjeras, rašo dienraštis „Lietuvos žinios”.

Z.Balčyčio sūnus Donatas yra įtariamas dokumentų klastojimu ir piktnaudžiavimu tarnyba, todėl ministro politiniai oponentai kalba apie Z.Balčyčio atsistatydinimą.

Tuo tarpu Z.Balčytis nerodo nerimo dėl sūnaus padėties. „Su premjeru kalbėjausi per atostogas. Jis paragino neskubėti ir pasiūlė sulaukti galutinių prokuratūros išvadų. Nematau pagrindo atsistatydinti. Būtų etiška neskubėti ir palaukti, kol bus baigta teisinė procedūra ir pateiktas galutinis rezultatas”- sakė Z.Balčytis.

Apie interpeliaciją Z.Balčyčiui atostogaujant prakalbo opozicinės Liberalų sąjūdžio ir Naujosios sąjungos frakcijos. Seimo narys Eligijus Masiulis teigė tikįs, kad ministras, grįžęs po atostogų, atsistatydins pats ir interpeliacijos rengti nereikės.

„Jeigu opozicija parengtų interpeliaciją, turėčiau dvi savaites pasiruošti”, – optimistiškai nusiteikęs Z.Balčytis mano, kad politikai vis dėlto neskubės. Interpeliacijos procedūra pradedama, jei jos reikalauja ne mažiau kaip 29 parlamentarai.

Z.Balčytis tikino nesidomėjęs ir net sūnaus neklausęs, kuo konkrečiai jį įtaria prokurorai. „Nenoriu kištis, nes tai būtų vertinama kaip spaudimas teisėsaugai”, – sakė ministras.

Finansų ministras teigė su šeima atostogavęs Norvegijoje. Piktnaudžiavimu tarnyba įtariamas sūnus Donatas į kelionę nevyko – prokurorai jam yra skyrę kardomąją priemonę rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Anot prokurorų, Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą skirstančioje Lietuvos verslo paramos agentūroje dirbęs Z.Balčyčio sūnus galėjo suklastoti vienos Panevėžio bendrovės projekto vertinimą ir taip bendrovei padėti gauti daugiau nei milijoną litų.

Šios bendrovės projektą agentūra iš pradžių buvo atmetusi kaip netinkamą dėl nepakankamo balų skaičiaus, tačiau įtariama, kad vėliau D.Balčytis galėjo pakeisti vertinimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.