Valdžia pamiršo Medininkų tragedijos minėjimą

Pirmadienį vykusiame Medininkų tragedijos 15 metų minėjime nedalyvavo nė vienas iš trijų aukščiausių šalies vadovų.

Prezidentas Valdas Adamkus tuo metu kaip tik vyko iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kur ką tik buvo palaidojęs uošvienę Oną Nutautienę.

Premjeras Gediminas Kirkilas buvo Latvijoje, o parlamento vadovas Viktoras Muntianas deginosi Palangos paplūdimyje, rašoma dienraštyje L.T.

Nebuvo darbotvarkėje

„Kol kas negaliu paaiškinti, kodėl taip atsitiko. Ką tik baigėsi mano atostogos, ką tik įžengiau į savo kabinetą”, – vakar per pietus L.T. sakė V.Muntianas.

Anot Seimo pirmininko, jo atostogų tvarkaraštyje buvo sukurta programa pajūryje. Tačiau Medininkų tragedijos minėjimo atostogų darbotvarkėje nebuvo. „Mano žiniomis, premjeras buvo Lietuvoje, dirbo. Aišku, kad vienas iš vadovų turėjo dalyvauti. Yra tam tikrų koordinavimo nesusipratimų. Mes tarpusavyje aiškinsimės”, – kalbėjo politikas.

T.Šernas nekomentavo

1991 metų liepos 31-osios rytą iki šiol nestoję prieš teismą žudikai šūviais į pakaušį nužudė muitininkus Antaną Musteikį ir Stanislovą Orlavičių, „Aro” pareigūnus Algimantą Juozaką ir Mindaugą Balavaką, kelių policijos darbuotojus Juozą Janonį ir Algirdą Kazlauską. Rugpjūčio 2 dieną ligoninėje mirė sunkiai sužeistas policininkas Ričardas Rabavičius. Gyvas liko tik sunkiai sužalotas muitininkas Tomas Šernas. Vakar L.T. kalbintas T.Šernas sakė nesureikšminantis šalies vadovų nedalyvavimo renginyje ir nelabai norintis ta tema diskutuoti. Tokios pat nuomonės laikėsi ir buvęs Auščiausiosios Tarybos pirmininkas, vienas tuomečio Sąjūdžio vadovų, europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

Minėjimų akibrokštai

Medininkų žudynių minėjimas – ne pirmas, kai aukščiausi šalies vadovai patenka į skandalus.

2004-aisiais minint Laisvės gynėjų dieną, kai tuometis Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas per iškilmingą posėdį paskelbė, kad į tribūną kalbėti kviečiamas apkaltos procese įklimpęs prezidentas Rolandas Paksas, opozicinių konservatorių ir liberalcentristų frakcijų nariai pakilo ir išėjo iš salės.

Kai kurie Seimo daugumos atstovai dar iškilmingo posėdžio išvakarėse, ignoruodami R.Pakso pasirodymą, buvo nutarę iš viso neatvykti.

Akibrokštą R.Paksui teko patirti ir per Sausio 13-osios atminimo medalių teikimo ceremoniją Prezidentūroje. 63 metų kaunietis elektrikas Viktoras Kaminskas pareiškė negalintis priimti apdovanojimo iš apsimelavusio prezidento rankų, nes tai būtų žuvusiųjų atminimo įžeidimas.

Iš 127 apdovanotų 26 asmenys neatvyko atsiimti medalių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.