Programinės įrangos projektuotojai skundžiasi dėl Vista OS branduolio saugumo ypatybių

Visai nesenai realizuotos Windows Vista operacinės sistemos branduolio saugumo priemonės sukelia daug sunkumų trečiųjų šalių saugumo programinės įrangos kūrėjams, norintiems integruoti savo produktus į operacinę sistemą.

Agnitum firmos, gaminančios kelis su kompiuterių saugumu susijusius produktus, atstovai atliktame tyrime pranešė, jog apsauga nuo branduolio modifikacijų (angl. „kernel patch protection”) vers programinės įrangos projektuotojus perimti hakerių naudojamas technologijas tam, kad galėtų kurti visiškai funkcionalią programinę įrangą.
Apsauga nuo branduolio modifikacijų draudžia priėjimą prie tam tikrų branduolio funkcijų ir jų keitimą. Šias funkcijas gali išnaudoti rootkit’ai, ką nors slėpdami sistemoje. Saugumo tyrinėtojai iš Agnitum pranešė, jog tai, ką daro Microsoft yra sveikintina, tačiau tai tik paviršutiniška apsauga ir, jog pasitelkus apgrąžos inžineriją (angl. „reverse engineering”), šią apsaugą galima apeiti. Be to, tokia apsauga žymiai apsunkina programuotojų, kuriems reikia tų funkcijų norint kurti saugumo produktus tokius kaip ugniasienes, darbą. Alexey Belkin, vyriausias Agntium projektuotojas, pridūrė: „Niekas nežino ar tai ne iš anksto apgalvotas Microsoft žingsnis. Mūsų nuojauta kužda, jog tai gali būti bandymas apsunkinti konkurenciją ir priversti vartotojus naudoti Microsoft saugumo produktus”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.