Vilniuje tikrintas gidų darbas

Vakar sostinės senamiestyje VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centras vykdė akciją, skirtą gidų, nelegaliai vedančių ekskursijas, veiklos prevencijai. Vilniaus turizmo informacijos centro darbuotojai, gidai ir policijos pareigūnai iš viso patikrino 16 asmenų, vedusių ekskursijas po Vilniaus senamiestį turistų grupėms.

Šie asmenys buvo paprašyti parodyti gido pažymėjimą. Vienuolika iš jų pažymėjimą pateikė, keturi jo neturėjo, o vienas teigė, kad gido pažymėjimą turi, tačiau jo nesinešioja su savimi ir neprivalo niekam rodyti. Du iš nelegaliai ekskursijas vedusiųjų gidų pateikė kelionių vadovo pažymėjimą ir nurodė kelionių agentūrą, kuri juos samdė. Vienas asmuo tvirtino, kad tiesiog pasakoja apie miestą savo draugams, kitas sakė, kad yra istorijos mokytojas.

Bandant šiems asmenims paaiškinti, kodėl privaloma pateikti gido pažymėjimą, kelis kartus prireikė policijos pareigūnų pagalbos. Pačių gidų požiūris į šią akciją buvo dvejopas: vieni džiaugėsi, kad tokia akcija vyksta ir noriai rodė gido pažymėjimus, kiti atsisakė parodyti asmens dokumentą, pasakyti vardą, pavardę ir išreiškė susierzinimą dėl ekskursijos trukdymo. Sutiktieji gidai, vedę ekskursijas neturėdami gido pažymėjimo, buvo įspėti, kad vykdo nelegalią veiklą, ir informuoti, jog ekskursijas Vilniaus mieste gali vesti tik asmuo, turintis gido pažymėjimą.

Turistų gidas, dirbantis su grupe, turi būti prisisegęs gido pažymėjimą. Gidų pažymėjimus išduoda Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos. Gidų kursus Vilniuje organizuoja VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centras, UAB „Kiveda” ir Lietuvos turizmo asociacija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.